Home Diverse, Nou Top 10 cuțite folosite de forțele speciale
DiverseNou

Top 10 cuțite folosite de forțele speciale

Urmareste-ne pe Google News

Forțele speciale se antrenează intens alături jucăriile lor preferate, și care sunt nelipsite în orice misiune. Ei folosesc cuțitele, în principal pentru spațiile mici, deoarece sunt mai ușor de manipulat. A se vedea, cele mai bune 10 cuțite pe care le folosesc forțele speciale din întreaga lume.

1. Ontario MK 3 Navy Knife

Navy Seals – Statele Unite ale Americii

Cu o lamă din oțel inoxidabil de 6 inch, Ontario MK 3 Navy Knife este un cuțit foarte ascuțit și periculos, perfect pentru acest grup de elită. Deși, Navy SEAL înlocuiește adesea acest cutit pentru unii care sunt mai sentimentali, versiunea neagră este standard.

ontario-mk-3-navy-knife-cutit

2. Fairbairn-Sykes

SAS – Regatul Unit

Acest cutit foarte ascuțit a început să fie folosit în al doilea război mondial și de atunci a devenit o armă letală folosită de forțele speciale britanice.

fairbairn-sykes-cutit

3. Glauca B1

GIGN – Franța

Francezi de la GICN care se ocupă cu combaterea terorismului au optat pentru un cuțit mai avansat pe care îl folosesc la diferite ocazii. Dotat cu o lamă personalizată, cuțitul are un tăietor pentru plastic și un spărgător de sticlă galuca este un cuțit foarte bun pentru trupele speciale.

glauca-b1-cutit

4.WING – Tactic

GIGN – Franța

Trupele speciale franceze folosesc, de asemenea și WING, un cuțit de tactică, care nu este printre cele mai sofisticate din lume, însă este un cuțit destul de util ce face față multor situații.

wing-tactic-poza

5. Karambit

Joint Task Force 2 – Canada

Se stie foarte puține lucruri despre acest cuțit pe care îl folosesc forțe speciale canadiane, însă se spune despre acesta că este ușor de transportat, are o aderență excelentă și este foarte dificil de a fi scăpat din mână.

karambit-cutit

6. Kukri

Gurghasa Brigada – Nepal

Este o armă veche folosită de Forțele Speciale Nepal, care sunt pregătite de armata britanică. După ce se realizează o selecție cei mai buni recruți primesc acest cuțit periculos.

kukri-cutit

7. Strider SMF

Puscasii marini (Detașamentul One) – Statele Unite ale Americii

Unitate specială din cadrul Marinei Americane trebuia să aibă în dotare un cuțit deosebit. Lama lui Strider SMF este realizată din titan.

strider-smf-poza

8. Ari B’Lilah

Yamamori – Israel

Trupele Israeliene au selectat un cuțit deosebit pentru a se apăra. Ei au ales cuțitul Ari B’Lilah ce nu pot fi achiziționat de către oricine și pe orice versiune.ari-blilah

9. Cuțit balistic (Ballistic Knife)

Spetsnaz – Rusia

Un cuțit care zboara prin aer ca un glonț. A fost interzis în multe țări în rîndul populației civilile, însă este un cuțit indispensabil forțelor speciale ruse, Spetsnaz.

balistic-cutit

10. Ka-Bar

Puscasii marini – Statele Unite ale Americii

Armata SUA avea nevoie de un cuțit pentru a tăia de-a lungul și să poată îndeplini anumite sarcini cum ar fi deschiderea unui conserve, tăierea unei sârme, etc.

ka-bar-cutit

Comentarii pe Facebook
5/5 - (1 vote)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!