Home Afaceri, Nou Top 10 țări care exportă cel mai mult în lume
AfaceriNou

Top 10 țări care exportă cel mai mult în lume

Urmareste-ne pe Google News

În iunie 2019, populația lumii era de 7,711 miliarde. Exporturile globale în valoare totală de 19,347 miliarde de dolari din 2018 se traduc în aproximativ 2.500 de dolari pentru fiecare persoană de pe planetă. În acest articol, vă prezentăm cele 10 țări care exportă cel mai mult în lume, în special bunuri de larg consum și servicii, conform datelor oferite de Banca Mondială în anul 2018.

1. CHINA

China rămâne cel mai mare exportator din lume, exportând anual bunuri în valoare de 2,494 miliarde de dolari. Cele mai exportate sunt produsele electronice, echipamentele electronice și produsele textile.china export

2. SUA

Statele Unite ale Americii se află pe locul doi în clasamentul mondial al țărilor exportatoare. Bunurile și serviciile exportate au reprezentat în anul 2018 peste 1.665 miliarde de dolari. Autoturismele, avioanele și bunurile de consum din SUA sunt foarte apreciate de către străini.
export sua

3. GERMANIA

Cea mai mare putere Economică din Europa, dar și cel mai mare exportator de pe continentul European. Exporturile de bunuri și servicii din Germania, în anul 2018 au însumat 1557 miliarde de dolari. Mașini luxoase, unelte, substanțe chimice, sunt printre cele mai exportate produse ale Germaniei.
export germania

4. Japonia

Exporturile sale de mașini și bunuri Hi-Tech anuale însumează 738 miliarde de dolari, fapt pentru care se află pe locul 4 printre țările cu cele mai mari exporturi din lume.
japonia export 1

5. Coreea de Sud

Coreea de Sud este o țară mică care s-a dezvoltat mult în ultimii ani. Coreea exportă multe branduri electronice de larg consum, precum Samsung sau mașini (Kia, Hyundai). Țara exportă anual bunuri în valoare de 605 miliarde de dolari.
export coreea

6. OLANDA

Datorită poziției geografice maritime strategice, dar și a fiscalități agresive, Olanda ocupă locul 6 în acest top. În anul 2017-2018 a exportat produse în valoare de 585 miliarde de dolari.
olanda export

7. Hong Kong

Hong Kong este cea de-a 33-a cea mai mare economie de export din lume și cea de-a 38-a cea mai complexă economie, conform Indicelui de Complexitate Economică (ECI). Exporturile anuale ale Hong Kong-ului depășesc suma de 569 miliarde de dolari. Principalele exporturi din Hong Kong sunt aur, echipamente de radiodifuziune, circuite integrate, diamante și telefoane.
fabrica china

8. Franța

Exporturile anuale ale Franței depășesc valoarea de 568 miliarde de dolari. Franța vinde mult în industria aerospațială, (Airbus) dar și în industria de produse farmaceutice.
export franta

9. ITALIA

Italia ocupă locul 4 în rândul țărilor cu cele mai mari exporturi din Europa. Această națiune exportă anual bunuri, servicii, mașini-unelte, vehicul rutiere sau îmbrăcăminte în valoare de 543 miliarde de dolari.
export italia

10. Regatul Unit

Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord este mare exportator de petrol și de servicii financiare, de aceea rămâne una dintre cele 10 țări cu cele mai mari exporturi din lume. Exporturile sale de bunuri și servicii depășesc anual suma de 487 miliarde de dolari.
export marea britanie

5/5 - (1 vote)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!