Iată care sunt cele 10 țări care exportă cel mai mult în lume, în special bunuri de larg consum și servicii, conform datelor oferite de Banca Mondială în anul 2015.

1. CHINA

China rămâne cel mai mare exportator din lume, exportă anual bunuri în valoare de 2,440 miliarde de dolari. Cele mai exportate produse sunt produsele electronice, echipamentele electronice și produsele textile.china export

2. SUA

Statele Unite ale Americii se află pe locul doi în clasamentul mondial al țărilor exportatoare. Bunurile și serviciile exportate au reprezentat în anul 2015, peste 2.262 miliarde de dolari. Autoturismele, avioanele și bunurile de consum din SUA sunt foarte apreciate de către străini.
export sua

3. GERMANIA

Cea mai mare putere Economică din Europa, dar și cel mai mare exportator de pe continentul European. Exporturile de bunuri și servicii din Germania au ajuns în 2015 la aproape 1700 miliarde. Mașini luxoase, unelte, substanțe chimice, sunt printre cele mai exportate produse ale Germaniei.
export germania

4. Marea Britanie

Marea Britanie este mare exportatoare de petrol și de servicii financiare, ea rămâne una dintre țările cu cele mai mari exporturi din lume. Exporturile sale de bunuri și servicii depășesc anual valoarea de 800 de miliarde de dolari.
export marea britanie

5. Japonia

Exporturile sale de mașini și bunuri Hi-Tech anuale însumează 795 miliarde de dolari, fapt pentru care se află pe locul 5 printre țările cu cele mai mari exporturi din lume.

6. Franța

Exporturile anuale ale Franței depășesc suma de 794 miliarde de dolari. Franța vinde mult în industria aerospațială, (Airbus) dar și în industria de produse farmaceutice.
export franta

7. OLANDA

Datorită poziției geografice maritime strategice, dar și a fiscalități agresive, Olanda ocupă locul 7 în acest top. În anul 2015 a exportat produse în valoare de 708 miliarde de dolari.
olanda export

8. Coreea de Sud

Coreea de Sud este o țară mică care s-a dezvoltat mult în ultimii ani. Coreea exportă multe branduri electronice de larg consum, precum Samsung sau mașini (Kia, Hyundai). Țara exportă anual bunuri în valoare de 703 miliarde de dolari.
export coreea

9. ITALIA

Italia ocupă locul 4 în rândul țărilor cu cele mai mari exporturi din Europa. Ea exportă anual 614 miliarde de dolari bunuri, servicii, mașini-unelte, vehicul rutiere sau îmbrăcăminte.
export italia

10. RUSIA

Rusia este un operator important în Comerțul International. Exporturile sale anuale (bunuri și servicii) cântăresc 595 miliarde de dolari. Rezervele sale uriașe de petrol și de materii prime sunt la mare căutare la nivel mondial. Rusia este unul dintre cei mai mari exportatori de arme din lume.

Comentarii pe Facebook