Home Sănătate Tratamente naturiste pentru prostată marită
Sănătate

Tratamente naturiste pentru prostată marită

Urmareste-ne pe Google News

prostata marita
Prostata mărită sau prostatita este o afecțiune care poate apărea din diverse cauze. Pacienţii care suferă de această afecțiune prezintă deseori durerii și disconfort specifice acestei boli. Pe lângă respectarea recomandărilor unui urolog și un tratament adecvat, există remedii naturiste care tratează natural prostata mărită. Iată care sunt cele mai bune remedii pentru prostată mărită:

Băi fierbinți pentru prostată mărită

Baia caldă reprezintă una dintre cele mai bune remedii pentru prostată mărită, în special datorită simplității sale. De regulă trebuie să stați în cadă timp de 20 minute în apă fierbinte, cât să acoperiți burta. Apa caldă ajută la ameliorarea inflamației, durerii și dificultății de urinare. În plus, adăugați în apă, planta coada – calului, care va crește efectul dezinflamant. Aceste băi trebuiesc realizate de trei ori pe zi.

Coada-calului pentru prostată

Dacă urinați des şi mai ales noaptea, cu jet întrerupt şi aveți senzaţii de usturime şi de golire incompletă a vezicii, coada-calului vă poate fi de mare ajutor datorită proprietăților sale depurative, dezintoxicante și dezinflamante. Coada-calului poate fi folosit pe post de uz intern cât și extern. Preparați o infuzie din două-trei linguri de frunze de plantă uscată la un litru de apă şi consumați trei căni de ceai pe zi.

Coada-calului – Precauţii şi contraindicaţii
  • Este bine să evitați coada-calului dacă aveți deficit de tiamina.
  • Nu beți coada-calului mai mult de 6 săptămâni.
  • Diabeticii, trebuie să evite consumul acestuia, deoarece reduce nivelul zahărului din sânge.
  • Este interzis consumul de coada-calului în timpul sarcinii şi alăptării.
  • Coada-calului poate irita tractul digestiv.
  • Este bine să evitaţi coada calului dacă suferiţi de boli cardiace sau renale.
  • Atenţie! Coada-calului poate fi confundat cu o plantă asemănătoare otrăvitoare, care creşte în mlaştini (Equisetum palustre).
Ananas, pepene galben sau verde pentru prostatită

Alimentele diuretice precum ananasul, pepenele galben sau pepenele verde nu trebuie să lipsească din dieta tuturor pacienților cu prostată marită. Aceste fructe cu un conținut mare de lichide ajută la eliminarea toxinelor și la scăderea retenției de lichide din organism, ajutând astfel la ameliorarea disconfortul cauzat de prostata mărită.
O altă recomandare este să consumați multă apă, asa că vă sugerăm să consumați minim 2 litri de lichide pe zi.

Usturoi pentru prostată mărită

Usturoiul este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru a contracara bacteriile și pentru a reduce inflamația, este un tratament excelent pentru prostată. Mâncați în fiecare dimineață usturoi crud, înainte de micul dejun.

Ceai de păpădie pentru prostată mărită

Păpădia este o alt plantă medicinală foarte bună în tratarea prostatei mărite, datorită capacității sale de purificare, diuretice și anti-inflamatoare. Puteți consuma trei cești pe zi, timp de 1 lună, și nu este recomandat consumul pe o perioadă mai lungă de 2 luni, deoarece poate dăuna sănătății stomacului.

Păpădia – Precauţii şi contraindicaţii
  • Este bine ca pacienții cu calculi biliari sau cei cu pietre la rinichi să stea cât mai departe de păpădie.
  • Este bine ca cei care suferă de arsuri la stomac, gastrită sau ulcer de stomac să evite consumul de păpădie, deoarece aroma acestui ceai este foarte amară.
  • Aceasta plantă poate interfera cu substanțele unor medicamente, precum litiul, care este prezent în antibiotice, diuretice și în pastilele pentru creșterea nivelului de potasiu.
Semințe sau ulei de dovleac pentru prostată mărită

Datorită conținutului său de curcubitacină, ce ajută la prevenirea și eliminarea prostatei, semințele de dovleac sau uleiul de dovleac reprezintă un remediu eficient în rezolvarea afecțiunilor renale, o alegere foarte eficientă în tratarea prostatei mărite.

Comentarii pe Facebook
5/5 - (1 vote)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!