Home Stil de viata Ulei esențial de portocale: cum se prepară în casă?
Stil de viata

Ulei esențial de portocale: cum se prepară în casă?

Uleiul esențial de portocale (Citrus aurantium) se extrage din coaja fructul prin presare la rece sau prin distilare și este folosit destul de frecvent, asta datorită proprietăților sale sedative calmante și digestive asupra pielii și a organismului. Uleiul esențial de portocale amar este un astringent excelent care stimulează foarte bine metabolismul. Dacă doriți să profitați de toate aceste beneficii, vă prezentăm o rețetă pas cu pas prin care puteți fabrica ulei esențial de portocale în casă.

Uleiurile esențiale de bună calitate sunt destul de scumpe în România. În orice caz, puteți pregăti foarte simplu ulei esențial de portocale fără să pierdeți prea mult timp. Prin urmare, se merită să încercați să preparați uleiul esențial de portocală în casă folosind cojile de portocale, care de multe ori le aruncați. Deci, haideți sa vedem cum se prepară ulei esențial de portocale.


Veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • Portocale
  • Vodcă
  • Borcan cu capac

Cum se prepară uleiul esențial de portocale?

Primul pas pe care trebuie să îl faceți pentru a prepara ulei esențial de portocale este să decojiți portocalele pentru a obține coaja acestora. După ce ați terminat de decojit, curățați cât mai mult din stratul alb al cojii. De asemenea, rețineți că, cu cât folosiți mai multă coaja mai portocală, cu atât uleiul esențial va fi mai intens.

Cu un cuțit ascuțit, tăiați coaja de portocale în bucăți mici. Acum, luați un borcan sau o sticlă cu capac pentru a-l putea închide mai târziu. Așezați coaja de portocale în borcan și adăugați vodca, astfel încât să acoperiți toate cojile de portocală. Strîngeți foarte bine capacul borcanului și agitați bine.

După, va trebui să plasați borcanul într-un loc întunecat și rece, astfel încât cojile de portocale să stea în vodca la macerat timp de aproximativ o săptămână, cel puțin. În aproape toate zile agitați bine preparatul. Faceți acest lucru de câteva ori pe zi timp de trei sau mai multe zile. Cu cât agitați mai mult și cu cât lăsați mai mult coaja în vodcă, cu atât cantitatea de ulei rezultată va fi mai mare.

După aproximativ o săptămână, va trebui să separați amestecul de portocale și vodcă. În acest scop, luați un recipient, puneți un filtru de cafea deasupra sau un prosop de bucătărie alb, de preferință cu ochiuri fine, turnați amestecul din sticlă și îndepărtați coaja de portocală. Așezați recipientul cu lichidul portocaliu într-un loc bine ventilat pentru a se evapora alcoolul.

După câteva zile, veți observa că lichidul nu mai miroase a alcoolul, va rămâne doar ulei de portocale, pe care îl puteți transfera într-o altă sticlă întunecată, ceea ce va permite o conservarea mai bună a uleiului.

5/5 - (4 votes)

Comentarii pe Facebook

Author

ThePOC

error: Content is protected !!