Cinematografele moderne sunt proiectate în așa fel încât să vadă și să audă bine toată lumea, indiferent unde s-a așezat, dar evident că există locuri mai bune, atât pentru vedere, cât și pentru sunet. Deci, unde e cel mai bine să stai într-o cinema 3D? Mai în față? Mai în spate? În lateral? Ne-am gândit la acest lucru și am făcut un sumar cu cel mai rău loc și cu la cel mai bun loc pentru a sta la cinema.
Unde e cel mai rău să stai într-o cinema 3D?
Primele 2/3 rânduri sunt cele mai rele locuri din sală. A sta prea aproape de ecran te obligă să stai două ore cu capul ridicat pentru a putea cuprinde cu privirea întregul ecran și în plus ai o distorsiune a percepției: ecranul nu-ți mai apare ca un dreptunghi, ci ca un cvadrilater care este mai lat în partea de jos decât în partea de sus. În plus, dacă stai chiar în rândul din față, ești prea aproape de difuzoarele plasate în spate, și mai mult decât atât, poți vedea chiar și punctele de pe ecran. Cel mai rău dintre cel mai rău: primul rând aflat în lateral, deoarece estompare vizuală și / sau distorsiunea laterală este mai mare atunci când ecranul este curbat. Ca să nu mai vorbim de faptul că stând în lateral ar trebui să suportăm intrările și ieșirile tuturor celor din centru, cu o continuă ridicare și așezare. După aceea, prea în spate este prea departe, este ca și cum ai sta acasă și ai privi filmul la televizor, dar este mai bine decât să te așezi mai departe de ecran decât în față.
Unde e cel mai bine să stai într-o cinema 3D?
Cele mai bune locuri se află în centrul sălii din punct de vedere al lățimii și, în general, la 2/3 din lungime. Și în conformitate cu marii cinefili, este necesar să stai la cel puțin la o distanță corespunzătoare 6/10 din lungimea ecranului și un maxim de 2,5 ori lungimea acestuia.
De ce este cel mai bine sa stai în această zonă a sălii? În primul rând, scaunele din centrul cinemaului oferă o vedere mai simetrică a ecranului, iar daca stai la 2/3 din lungimea cinematografului, poți urmări calm filmul fără a fi nevoit să îți dai capul pe spate, așa cum s-ar întâmpla în primele rânduri. Altfel spus, nu trebuie să-ți înclini capul pe spate pentru ați asigura o viziune periferică mai bună a ecranului.
Iar în al doilea rând, dacă sala nu este complet plină, este foarte greu ca cineva să stea în fața ta, și dacă adaugi la asta sunetul aproape perfect, te afli în locul ideal al amfiteatrului.
În ceea ce privește calitatea sunetului, designerii de teatru folosesc microfoane pentru a-l măsura în diferite locații ale sălii de cinema, încât să știe ce trebuie ajustat pentru ca fiecare film să ofere cel mai bun sunet în fiecare zonă.
Dintre toate microfoanele există unul care se numește primar și ale cărui rezultate sunt cele mai importante atunci când vine vorba de personalizarea experienței fiecărui film pentru o anumită cameră, acel microfon fiind de obicei amplasat la 2/3 din lungimea sălii, în locurile din mijloc.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.