Home Turism Unde este situat Dubai – Hartă, imagini și informații utile
Turism

Unde este situat Dubai – Hartă, imagini și informații utile

Orice ghid din Dubai ar trebui să vă furnizeze toate informațiile geografice. De multe ori nu se știe unde se află exact orașul Dubai pe harta lumii.

Dubai este unul dintre cele 7 orașe care formează Emiratele Arabe Unite din Orientul Mijlociu. Dacă veți merge într-o vacanță, veți ateriza pe aeroportul din Dubai, capitala emiratului Dubaiului.

Poziția geografică a Dubaiului

Dubai este situat pe marginea Peninsulei Arabice: se află pe coasta Golfului Persic (fiind o prelungire a Mării Arabiei) ale Emiratelor Arabe Unite și este aproximativ la 16m deasupra nivelului mării. Golful Persic este de fapt o mare puțin adâncă a Oceanului Indian. Emiratul Dubai se învecinează cu Abu Dhabi în sud, Sharjah în nord-est, și Sultanatul Oman, în sud-est iar la vest are ca frontiera Golful Persic, care mărginește coasta de vest a Dubaiului și cea mai mare parte a teritoriului său este acoperită de deșertul Rub al-Chali.

Unde este situat mai exact Dubai?

Dubai se află la vest de Peninsula Arabică, în inima unei regiuni uscate și aride de pe continentul Asiei. În urmă cu câteva decenii, banii din petrol au transformat acest mic oraș de 15 000 de locuitori într-un oraș modern cu peste două milioane de locuitori.

Dubai pe harta lumii

Ce trebuie să știți dacă mergeți în Dubai?

În cazul în care alegeți să mergeți în Dubai puteți vizita minunile arhitecturale, cum ar fi Palm Island și cel mai luxos hotel din lume: Burj al Arab.

Dacă doriți să lucrați în Dubai trebuie să aveți o viză de lucru. Pentru a obține această viză, este necesar să obțineți un contract preliminar de angajare. Pe baza vizei, veți avea dreptul să lucrați un anumit număr de ore. În plus, este foarte important să vorbiți fluent limba engleză.

Datorită climei subtropicale din Dubai, ar trebui să verificați ce haine o să purtați în Dubai, deoarece este foarte cald și, de asemenea, este un oraș destul de conservator atunci când vine vorba de felul în care se îmbracă oamenii în locurile publice.

Comentarii pe Facebook

Author

ThePOC

error: Content is protected !!
Enable Notifications    OK No thanks