Home Politica Venezuela: cauzele dezastrului
Politica

Venezuela: cauzele dezastrului

Este adevărat că printre cauzele dezastrului economic care afectează Venezuela se pot număra și politicile socialiste ineficiente ale regimului Maduro. Mass-media pune mai ales accentul pe acestea. Dar ce uită aceeași mass-medie este faptul că în urmă cu aproape 5 ani Statele Unite ale Americii au pus presiune pe Arabia Saudită pentru ca această din urmă țară să inunde piața cu petrol ieftin. Asta pentru a lovi în economia Federației Ruse, imediat după anexarea Crimeii și începerea luptelor în Donbass. Pe lângă Federația Rusă a fost lovită și Venezuela a cărei economie se bazează în mare parte pe rezervele sale uriașe de petrol.

Sancțiunile economice impuse de SUA și aliații săi Venezuelei sunt un alt factor care a adâncit criza din această țară dorită atât de mult de către NeoConii și DemoConii care controlează DeepState-ul american.

Nu trebuie să uităm că Venezuela este ținta acestora de foarte mult timp. Încă dinainte de atentatele din 11 septembrie 2001 regimul bolivarian de la Caracas a fost o țintă pentru politica americană, așa cum îi mărturisea Nick Rockefeller regizorului Aaron Russo. “După ce aceste atentate se vor produce”, îi mărturisea Rockefeller lui Russo, “americanii vor merge după Chavez în Venezuela”. Și ce să vezi? În 2002 imediat după atentate are loc un puci condus de o grupare de ofițeri din armata Venezuelei împotriva lui Chavez. Puciul a fost un eșec doar pentru că populația Venezuelei a ieșit masiv în stradă în sprijinul președintelui Venezuelei. Detronarea lui Chavez a luat mult timp, abia în 2013 el este ucis de un cancer aproape sigur provocat, iar ce vedem astăzi în Venezuela este doar ultima încercare dintr-o serie numeroasă de a pune mâna pe această țară.

Autor: Cimpoieru Ciprian

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!