Grăsimea care se află adânc în abdomen – numita grăsime viscerală – și care înconjoară inima, ficatul și rinichii, este considerată cea mai periculoasă pentru sănătate. Este periculoasă, deoarece este tipul de grăsime cel mai strâns legat de bolile cronice. Și acesta este unul dintre principalele motive pentru care multe persoane încep să facă sport. Cu toate acestea, mulți nu știu că există alimente pe care ar trebui să le evite atunci când doresc să obțină un abdomen plat, și să rămână astfel sănătoși. Practic, acestea sunt toate alimente bogate în calorii și foarte procesate: Iată 10 alimente de evitat pentru a pierde definitiv grăsimea de pe abdomen.
1. Bere
Se spune că berea nu îngrașă, dar în realitate, berea nu contribuie deloc la menținerea unui abdomen plat. Nu doar din cauza caloriilor sale, ci și pentru că unele studii arată că consumul de bere crește pofta de mâncare. De obicei, cei care au o burtă de bere, se datorează faptului că au tendința de a combina această băutură cu multe alimente bogate în grăsimi, precum hamburgeri sau cartofi prăjiți.
2. Cartofi prăjiți și chipsuri
Cartofii prăjiți sau chipsurile sunt fără nici o îndoială alimente delicioase. Cu toate acestea, cartofii sunt prăjiți în ulei încins și devin deosebit de bogați în grăsimi trans. Și, pe lângă faptul că sunt bogate în grăsimi trans, aceste alimente tind să încetinească tranzitul intestinal (ceea ce nu este bine pentru stomac) și să provoace balonare.
3. Pâine albă și biscuiți din făină albă
Pâinea albă și biscuiți de făină albă sunt făcuți din făină rafinată, care este 85% amidon și deci zahăr. Acesta din urmă determină creșterea nivelului de zahăr din sânge din organism, a ratei de insulină și favorizează stocarea grăsimilor, în special la nivelul burții.
Făina rafinată are, de asemenea, un conținut scăzut de fibre, ceea ce explică problemele de digestie, dereglarea tranzitului intestinal și umflarea burții. În plus, pâinea albă și biscuiții din făină albă conțin adesea aditivi care au ca scop accelerarea procesului de fabricație și îmbunătățirea conservării.
4. Orez
Orezul gătit rapid, adică orezul lipicios, orezul cu bob rotund și prăjitura de orez sunt alimente bogat în carbohidrați și, deoarece acești compuși organici stimulează producția de insulină, consumatorul fie ajunge să stocheze grăsimi, fie să câștige energie. Iar sub acțiunea amidonului din aceste produse, insulina generată de pancreas are rolul de a genera un depozit de grăsimi și de glucoză.
5. Fulgii de porumb și amidon de porumb
Fulgii de porumb constau din carbohidrați simpli și zahăr: glucoză, dextroză, melasă. Pancreasul produce multă insulină pentru a le absorbi. Acesta este motivul pentru care oamenii se îngrașă și devin diabetici. În plus, amidonul din porumb și produsele care conțin o grămadă de amidon produc un exces de energie pe care organismul îl transformă în țesut adipos.
6. Zahăr
Unul dintre marii vinovați ai grăsimii de pe burtă este zahărul. Chiar dacă este principala resursă energetică a organismului, zahărul este stocat într-o mică măsură sub formă de glicogen hepatic (adică în ficat) și în mușchi. Când aceste rezerve de energie sunt la un nivel crescut (glicogenul hepatic poate ajunge la maximum 80-100 g) și nu sunt consumate prin eforturi fizice, zahărul care este introdus odată cu alimentația este transformat și stocat pe abdomen sub formă de lipide.
7. Prăjituri și bomboane
Prăjiturile, pe deoparte, sunt bogate în zaharuri și acizi grași trans. Iar pe de altă parte, bomboanele conțin zaharoză, care este un zahăr cu asimilare rapidă, transformându-se în glucoză. Aceste elemente trebuie eliminate din alimentație atunci când scopul este obținerea unei talii subțiri sau a unui abdomen plat. Asta, deoarece zaharurile, zaharoza și grăsimile trans sunt stocate direct în țesutul adipos.
8. Mezeluri
Mezelurile, precum cârnații, salamul, baconul și cârnații sunt asociați cu o creștere a indicelui de masă corporală și a grăsimii abdominale. Cauza se află în grăsimile saturate ridicate pe care le conțin și de aportul de sare, care contribuie la grăsimea abdominală, digestia proastă și creșterea nedorită în greutate.
9. Băuturi dulci
Consumul de băuturi dulci în mod regulat, pe lângă producerea de grăsime abdominală, care generează citokine proinflamatorii, stimulează celulele beta pancreatice să producă exces de insulină; Acest hormon favorizează depozitarea grăsimilor pe abdomen.
10. Brânză
Deși sunt bune pentru sănătate, brânzeturile au un conținut ridicat de grăsimi, în special cele uscate care, cu siguranță, provoacă grăsime viscerală. Cu toate acestea, în caz de deficiențe alimentare, acestea sunt excelente, deoarece oferă o cantitate mare de proteine, precum și calciu. Câteva brânzeturi de evitat: Emmental, Cantal, Beaufort, brânză de capră, Gouda…
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.