Home Sport, Nou 10 cele mai bune melodii de fotbal
NouSport

10 cele mai bune melodii de fotbal

Urmareste-ne pe Google News

Fotbalul și muzica, două plăceri ale omenirii. Atunci când fotbalul este însoțit de muzică, le permite fanilor să-și exprime sentimentele cu privire la echipa lor și jucătorii la care se uită. Poate de aceea, diverse grupuri muzicale au scris piese dedicate unuia dintre cele mai populare sporturi din lume și anume fotbalului. Iată o listă cu cele mai cunoscute 10 melodii care tratează acest joc fabulos.

#1. Gianna Nannini & Edoardo Bennato – Un’estate Italiana

Acesta a fost imnul Cupei Mondiale Italia 90 și, împreună cu cel al Campionilor, este una dintre cele mai frumoase piese dedicate Regelui Sport care există.

#2. La Mano de Dios – Rodrigo Bueno

Mâna lui Dumnezeu, este poate este cea mai iconică și cunoscută de toți fanii fotbalului. Cântărețul argentinian Rodrigo a scris-o în anul 2000 ca un tribut adus unuia dintre cele mai controversate goluri din istoria fotbalului, cel al lui Maradona.

#3. Waving Flag – K’naan & David Bisbal

Unirea națiunilor și raselor a avut loc la Cupa Mondială din Africa de Sud din 2010, unde fotbalul a contribuit la această realizare, iar acest cântec reprezintă valorile pe care Cupa Mondială încearcă să le promoveze printr-o simplă minge.

#4. Ricky Martin – La copa de la vida

La Cupa Mondială a avut loc în Franța, în 1998, nimeni nu și-a imaginat că Ricky Martin va fi cel care va lua locul central cu cântecul său ritmat care vorbește despre fotbal și festivitățile sportive pure.

#5. Shakira – La La La

Din acest clasament dedicat muzicii fotbalului nu putea lipsi frumoasa și celebra Shakira cu al său imn La La La… Această melodie pe care multă lume o cunoaște, probabil nu mai are niciun fel de prezentare.

#6. Simplemente fútbol – La Mosca Tse Tse

Cântec caracteristic al fericirii în lumea fotbalului, „Pur și simplu fotbal” este o piesă pentru a ne bucura de fotbal. Popularitatea sa se datorează în mare parte ESPN, o rețea care a folosit această melodie pentru un program caracteristic al canalului, care poartă același titlu ca melodia.

#7. „Azzurro” – Adriano Celentano

Una dintre cele mai amuzante piese. Scrisă în 1968, este un imn al fotbalului din Italia. Adriano Celentano a dedicat această melodie echipei sale naționale. Un cântec grozav pentru acest sport.

#8. You’ll never Walk Alone – Gerry & The Pacemakers

Unul dintre marile imnuri ale fotbalului mondial. De fiecare dată când Liverpool este pe cale să joace pe Anfield Road, toți fanii de la săi recită „You’ll never Walk Alone” crescând frumusețea acestui sport.

#9. World in Motion – New Order

Unul dintre cele mai importante grupuri din istoria muzicii britanice a scris această piesă pentru a-i conduce pe jucători spre victorie, la Cupa Mondială din Italia 90. Anglia nu a putut trece semifinalele, dar piesa a rămas în istorie.

#10. Pink Floyd – Fearless

Îți dai seama că Fotbalul este important atunci când o trupă ca Pink Floyd îi dedică o melodie. Cu toate acestea, melodia Fearless este inspirată în mod specific de la Liverpool (clubul englez).

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!