Home Sănătate 4 cauze principale ale distrugerii sistemului imunitar
Sănătate

4 cauze principale ale distrugerii sistemului imunitar

Urmareste-ne pe Google News

SISTEMUL IMUNITAR = FLORA BACTERIANĂ INTESTINALĂ

Sistemul imunitar (din lat. imunis = liber, curat) este un termen folosit în biologie pentru definirea mecanismelor de apărare ale organismelor vii în fața agenților patogeni. Acest rol de apărare este important pentru menținerea sănătății organismului, în cadrul raporturilor sale multiple cu mediul înconjurător, unde este supus continuu influenței factorilor externi.

Baza sistemului imunitar se află în interiorul intestinelor. Flora intestinală sau microbiota intestinală este pilonul principal al sistemului imunitar. Funcționarea bună a sistemului intestinal stimulează celelalte sisteme ale corpului, printre altele, sistemul endocrin (imun). Această realitate este valabilă pentru toate organismele vii. 

Printre principalele cauzele ale distrugerii florei intestinale (responsabilă de funcționarea normală a sistemului imunitar) regăsim următoarele:


1. Organisme modificate genetic (OMG-uri)

Un aliment modificat genetic, un fruct sau o legumă, cumpărat dintr-un magazin alimentar normal, poate conține până la 6 substanțe chimice, adică organisme modificate genetic (OMG). Spălarea acestui produs nu este utilă. Aceste substanțe chimice se găsesc în interiorul hranei și nu pe stratul exterior al produsului. Potrivit majorității oamenilor de știință, “OMG-urile” sunt la originea principalelor cauze ale mai multor boli: “Diabetul, bolile intestinale, totalitatea alergiilor, astmul, bolile care atacă pielea, cancerele etc.”

– Exemplu: Fructele și legumele neecologice

Fructele și legumele dvs., neecologice distrug flora bacteriană. Ele provoacă inflamație (focul interior) în sistemul intestinal al corpului. Unele magazine pot vinde produse alimentare care distrug sistemul imunitar. Ele distribuie voit sau nevoit produse alimentare concepute de structurile societăților secrete concepute pe post de arme biologice.

2. Acidoza

Aciditatea este principala cauză a cancerului (ciupercii) din interiorul organismului. Aceasta afectează şi ameninţă membranele celulare ale inimii, arterele şi venele, slăbește structurile cardiovasculare şi interne ale ţesutului conjunctiv. În primul rând,“OMG-urile” accentuează acidoza (aciditatea) în interiorul țesuturilor.

– Exemplu:

 

– Exemplu: Îndulcitorii artificiali (chimici)

Cercetătorii de la Universitatea Ben-Gurion din Negev din Israel și Universitatea Tehnologică Nanyang din Singapore au testat toxicitatea relativă a șase cei mai populari îndulcitori artificiali: Aspartam, Acesulfam K, Zaharină, Sucraloză, Neotam și Advantame și au descoperit că acești îndulcitori artificiali pot distruge flora bacteriană intestinală naturală și sunt responsabili pentru mai multe probleme potențiale de sănătate.

În cadrul studiului, oamenii de știintă au folosit bacteriile bioluminescente E. coli pentru a verifica modul în care reacționează la îndulcitorii artificiali. Bacteriile bioluminescente produc lumină atunci când detectează substanțe toxice. În cazul îndulcitorilor artificiali s-a dovedit că aceștia produc substanțe periculoase care distrug flora bacteriană intestinală naturală. Un studiu similar a arătat legătura între acești îndulcitori chimice dezvoltați în laborator cu diabetul și obezitatea.

3. Aditivi alimentari sau E-urile (substanțele chimice)

Prin adăugarea substanțelor chimice sau a E-urilor proprietățile alimentelor se modifică, iar acestea provocă, de asemenea, modificări ale țesuturilor stomacului, făcându-le mai predispuse la inflamație.

Rezultatele unor studiil evidențiază faptul că, atunci când E-urile sunt adăugate în dietă, flora intestinală se modifică. Transformarea este mai rea: miocrobiota este redusă și bacteriile benefice sau flora intestinală (bacterii, ciuperci etc.) se pierde. În acel moment, bacteriile dăunătoare se instalează în organism, favorizând inflamația.

Printre aditivi care distrug flora intestinală (centrul sistemului imunitar) se numără; carboximetilceluloza (E466), polisorbat 80 (E433), Butilhidrochinona terțiară (BHQT) sau E319, conservanți, coloranți chimici, și multe altele.

4. Arme biologice

Multe arme biologice sunt chimice (toxice). Luați ca exemplu Fluorul, Aspartamul, Glutamatul, Aluminiul, Bariul și Mercurul. Printre substanțele chimice care sunt folosite în alimentație ca arme biologice, și care distrug imunitatea (microbiota) sunt insecticidele (anti-bacterii) și antifungicele (anti-ciuperci). Flora bacteriană a intestinului este compusă din ciuperci și bacterii benefice. Acestea din urmă sunt organisme responsabile pentru digerarea hranei și pentru asimilarea substanțelor nutritive (vitamine).

 

Comentarii pe Facebook
5/5 - (4 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!