Diareea este una dintre cele mai frecvente tulburări digestive. Se caracterizează printr-o frecvență de evacuare mai apoasă a scaunelor. Cauzele comune sunt infecţiile şi toxiinfecţiile alimentare, dar diareea poate fi cauzată şi de stres, alimente sau boli intestinale (diverticuloză, iritaţie intestinală, colită, cancer colorectal etc.). În acest articol, vă spunem cum să reduceți diareea cu unul dintre cele mai bune remedii naturiste – ceaiul. Iată 6 rețete de ceaiuri pentru diaree!
Cuprins
Ceaiuri indicate în combaterea diareei:
Ceai de scorțișoară
Este un remediu foarte puternic împotriva diareei, eliminând bacteriile patogene din intestin și prevenind tulburările digestive.
– Rețetă ceai de scorțișoară
Beți o ceașcă de ceai de scorțișoară, realizată după următoarea rețetă. Adăugați o linguriță de scorțișoară pudră într-o ceașcă de apă clocotită. Lăsați-o la infuzat timp de 15 minute, apoi strecurați-o folosind un șervețel de hârtie.
Ceaiul negru cu zahăr
Ceaiul negru previne diareea, ameliorează tulburările gastrice, intestinale, inflamațiile intestinal și menține corpul hidratat, datorită conținutului său bogat de tanini.
– Rețetă ceai negru cu zahăr
Adăugați 2 grame de ceai negru peste 200 ml de apă fierbinte și 2 lingurițe de zahăr. Lăsați la infuzat 4 minute, după care îl puteți bea.
Ceai din coajă de portocală
Cojile de portocala stimulează digestia. Ele sunt bogate în pectină, care este un tip de carbohidrat care crește bacteriile benefice din intestinul gros.
– Rețetă ceai din coajă de portocale
Luați 1 portocală organică și tăiați coaja în bucăți. Puneți coaja rezultată într-o oală cu apă fierbinte. Acoperiți oala și lăsați-o la rece. Adăugați zahăr sau miere în funcție de preferințe.
Ceai de mentă
Datorită proprietăţilor tonice, energizante şi antispasmodice, ceaiul de mentă se recomandă atât copiilor, cât şi bătrânilor şi persoanelor care suferă de dureri de stomac și diaree. Este util mai ales datorită efectului său astringent. Se poate dovedi cel mai bun și rapid remediu împotriva diareei, având efecte calmante ale spasmelor abdominale, dar și antimicrobiene.
– Rețetă ceai de mentă
Adăugați 1 cană (250 ml.) de apă fiartă peste 1 linguriţă de frunze de mentă uscate şi mărunţite groscior, după care lăsați la infuzat timp de 30 de minute şi în final filtrați. Beți câte 3 căni pe zi, după masă.
Ceai de fenicul
Ceaiul de fenicul are proprietăți antibacteriene, relaxează mușchii netezi ai sistemului digestiv (este antispasmodic) și ajută la vindecarea sistemului digestiv.
– Rețetă ceai de fenicul
Puneți 2 linguriţe de plantă uscată de fenicul și adaugați în 250 ml. de apă clocotită, acoperiți, lăsați la infuzat timp de 15 minute la temperatura camerei, apoi strecurați şi beți ceaiul pe stomacul gol. Beți 3 căni cu infuzie pe zi, cu 30 minute înainte de mese.
Ceai de afine uscate (afine)
Ceaiul din afine uscate ajută la vindecarea afecţiunilor stomacului și la calmarea problemelor tractului digestiv. Acest lucru se datorează taninului din afine.
– Rețetă ceai de afine uscate
Puneți o linguriță de afine uscate într-o ceașcă de apă clocotită, apoi consumați ceaiul.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.