Home Frumusete, Stil de viata Cum se prepară uleiul esențial de scorțișoară?
FrumuseteStil de viata

Cum se prepară uleiul esențial de scorțișoară?

Uleiul de scorțișoară este extras din planta de scorțișoară. Picăturile de ulei esențial pot fi inhalate, utilizate pentru masaj sau înghițite. Acest ulei ar trebui să joace un rol mai important în viața noastră de zi cu zi. De fapt, se știe că are calități curative variate și valoroase, de exemplu pentru diabet, gastrită și colesterol.

Prepararea uleiului esențial de scorțișoară: beneficii pentru sănătate

Uleiul esențial de scorțișoară vă poate ajuta în tratamentul următoarelor afecțiuni:

  • Infecții cutanate: uleiul extras din scorțișoară are proprietăți antibacteriene. Masați ușor pielea cu acest ulei pentru a reduce orice tip de infecție a pielii, cum ar fi piciorul de atlet (tinea pedis) și pspsoriazisul.
  • Diabet: scorțișoara îmbunătățește nivelul glicemiei și al lipidelor la pacienții cu diabet de tip doi.
  • Alzheimer: conform cercetărilor efectuate de savanții israelieni, se pare că scorțișoara poate ajuta la prevenirea acestei boli degenerative grave a sistemului nervos. În special, se pare că o substanță extrasă din scoarța de scorțișoară poate preveni dezvoltarea acestei boli.
  • Artrita: stimulează fluxul sanguin, reduce inflamația, calmează durerea și reduce dificultățile de mișcare tipice celor care suferă de artrită, oferă o senzație plăcută de ușurare, iar masarea corpului cu ulei (20 picături dizolvate în ulei de migdale dulci) oferă toate aceste beneficii.
  • Răceli: compușii săi volatili desfundă de fapt tractul respirator, calmează congestia și combate virusurile și bacteriile grație calități sale antiseptice. Folosirea acestui ulei este o modalitate ușoară de prevenire și ameliorare a simptomelor gripei și răcelii.
  • Boli ale rinichilor: uleiul esențial de scorțișoară împiedică rinichii să sufere de deteriorarea cauzată de aloxan, o substanță similară cu glucoza, dar toxică, care la cobai s-a dovedit a fi capabilă de distrugerea celulelor beta ale pancreasului dând naștere unei forme de diabet asemănătoare cu cea de tip uman.
  • Calorii în exces: scorțișoara poate reduce efectele negative ale consumului de alimente bogate în calorii.

Ulei de scorțișoară de casă pentru uz zilnic

După cum am văzut, uleiul de scorțișoară făcut în casă poate fi util pentru diferite boli. În general, este un antiseptic excelent, antibiotic și analgezic și se spune că are și calități afrodiziace, și este destul de simplu de preparat.

Cum se prepară uleiul esențial de scorțișoară?

Veți avea nevoie de:

  • 6 bețișoare de scorțișoară,
  • 1 recipient din sticlă sau borcan (de preferință, închis la culoare),
  • ulei de măsline.

Pași de urmat:

Primul pas pentru a pregăti uleiul de scorțișoară, este să luați un recipient de sticlă cu capac, de preferință opac pentru ca uleiul să se păstreze în perfectă stare, și să puneți 6 bețișoare de scorțișoară în el.

Acum, trebuie doar să umpleți sticla cu ulei de măsline până când toate bețișoarele de scorțișoară sunt complet acoperite. Când ați terminat, închideți-l înșurubându-i capacul și asigurați-vă că este strâns bine.

Așezați borcanul într-un loc răcoros și ferit de umezeală din casă. Trebuie să-l lăsați la macerat 20 de zile. Este important să vă amintiți să agitați borcanul în fiecare zi, astfel încât scorțișoara și uleiul de măsline să se amestece bine, iar rezultatul să fie cel așteptat.

După acest timp, uleiul esențial de scorțișoară va fi gata de utilizare. Va trebui să strecurați conținutul borcanului pentru a separa uleiul rezultat și să-l puneți într-un alt borcan cu capac în care să poată fi păstrat.

Acordă o notă acestui articol!

Comentarii pe Facebook

Author

ThePOC

error: Content is protected !!