Home Diverse 7 soluții utile pentru a recupera hainele decolorate / pătate
Diverse

7 soluții utile pentru a recupera hainele decolorate / pătate

Sigur vi s-a întâmplat vreodată ca după spălare hainele dvs. să se fi decolorat inevitabil, s-au pătat sau și-au pierdut culoarea. Cu aceste sfaturi puteți recupera culoarea îmbrăcămintei dvs. care și-a pierdut-o atunci când le-ați introdus în mașina de spălat!

Tehnici pentru a recupera hainele decolorate sau pătate

1. Coji de ouă

Pentru a recupera culoarea hainelor decolorate și pătate, în primul rând, vă recomandăm să le puneți în apă cu coji de ouă. Cum se prepară amestecul? Ei bine, fierbeți coji de oua în apă (oricât de multe), iar după ce cojile s-au fiert suficient, opriți focul și puneți îmbrăcămintea în acest amestec, apoi lăsați-le la înmuiat peste noapte, astfel, apa va absorbi vopseaua din hainele decolorate.

2. Frunze de dafin

O altă soluție utilă de recuperare a hainelor pătate sau decolorate este lichidul obținut din frunze de dafin. Trebuie doar să fierbeți multe frunze de dafin și să folosiți acest lichid pentru a înmuia articolele de îmbrăcăminte.

3. Lapte rece

Acest aliment este, de asemenea, util în recuperarea hainelor incolore sau pătate. Astfel, este necesar să înmuiați îmbrăcămintea în lapte rece timp de câteva ore. La fiecare 3 ore puteți schimba laptele și veți vedea cum petele dispar încetul cu încetul.

4. Amoniac diluat

Acest truc este ideal pentru a vă recupera îmbrăcămintea de culoare albă. Va trebui să scufundați articolele de îmbrăcăminte în amoniac diluat timp de 20 de minute. După ce le scoateți, va trebui să le puneți să se usuce la soare.

5. Cartofi fără coajă

Pentru a salva hainele decolorate și pătate pur și simplu trebuie să fierbeți articolele de îmbrăcăminte într-o oală, apoi să includeți câțiva cartofi fără coajă.

După ce hainele se fierb o perioadă de timp, veți vedea că țesăturile revin la culoarea inițială. ATENȚIE. Îmbrăcămintea sintetică nu suportă această soluție.

6. Apă, sare și oțet

Un alt truc de a recupera culoarea hainelor este să umpleți un lighean cu apă, câteva linguri de sare și o jumătate de pahar de oțet. Pentru a restaura hainele la culoarea inițială trebuie să le lăsați în această soluție timp de o oră.

7. Băutura carbogazoasă Coca – Cola

Pentru a restabili tonul îmbrăcămintei dvs. funcționează, de asemenea, băutura carbogazoasă Coca – Cola. Cei care au folosit-o spun că, după ce au pus Coca și săpun în mașina de spălat au recuperat culoarea originală a hainelor.


În cazul hainelor negre decolorate, acestea se pun timp de o oră în apa care a fost fiert în prealabil sfecla elvețiană sau spanacul, apoi se clătesc foarte bine cu apă rece.

Acordă o notă acestui articol!

Comentarii pe Facebook

Author

ThePOC

error: Content is protected !!