Home Diverse, Nou Cât costă un rinichi uman pe piața neagră în lei sau euro?
DiverseNou

Cât costă un rinichi uman pe piața neagră în lei sau euro?

Urmareste-ne pe Google News

transplant-rinichi

Sănătatea este pe primul plan, de aceea, apar zilnic pe Internet tot felul de întrebări bizare legate de acest subiect. Dovada o face și întrebarea – “Cu cît se vinde un rinichi uman pe piața neagră?” sau “Care este prețul unui rinichi de om?”. Unele site-uri oferă chiar și articole informative cu privire la valoarea acestor organe, care pot fi necesare în timpul transplantului.

Este de remarcat faptul că, începând din 1998 este interzis prin lege cumpărarea sau vînzarea de organe, inclusiv a rinichilor, și nu numai în România, ci și în toate țările dezvoltate, cu excepția Iranului în care vînzarea de organe este legalizată la nivel de stat, cu un control total din partea autorităților din domeniul sănătății. Cu toate astea, există situații în care cererile sunt acoperite fără un control amănunțit din partea autorităților.

Care este prețul unui rinichi uman în euro sau în lei?

În acest moment prețul unui rinichi sănătos pleacă de undeva de la 20.000 de euro (89474.0000 de lei) și poate ajunge pînă la 200.000 de euro (894740.0000 de lei). Acesta este prețul în euro al unui rinichi de om, convertit în lei românești, de pe piața neagră din străinătate.

Soluția de a face rost de bani pentru a achita o locuință sau o mașină prin vînzarea unui rinichi este de multe ori o alegere greșită, deoarece este ilegal și poate genera tragedii. Cel mai probabil tranzacția o să dea greș, povestea se poate încheia cu un final nefericit, din simplul motiv; de-a lungul timpului unii donatori și-au pierdut viața pe masa de operație, iar alții au fost prinși de oamenii legii în timp ce negociau cu viitori beneficiari, și au ajuns după gratii.

Cât costă să cumperi un rinichi uman din Iran?

După cum sa menționat deja mai sus, Iranul este singura țară în care achiziționarea unui rinichi se poate realiza pe baza unui contract de vînzare cumpărare contra unei sume de bani.

– Costul de rinichi uman: 25.000 de euro (în lei la cursul actual – aproximativ 111842.5000 de lei)
– Costul intervenției chirurgicale de transplant cu observație postoperatorie: de la 20.000 de euro (în lei la cursul de schimb actual – aproximativ 89474.0000 de lei).

În total, costul total al unui transplant de rinichi uman va costa pacientul care are nevoie de el, aproximativ 2 milioane de lei.

Ce este permis în România?

În țara noastră, puteți deveni un donator numai în cazul în care sunt îndeplinite următoarele condiții:

– Organul transplant trebuie să fie pe deplin compatibil cu corpul primitor-ului (pentru cercetare durează câteva zile);
– Donatorul este rudă cu destinatarul;
– În caz de deces donarea se va realiza dacă donatorul și exprimat în timpul vieții consimţământul de a dona;
– Prelevarea de la persoanele decedate, în lipsa acordului exprimat în timpul vieţii, se face numai cu consimţământul scris al cel puţin unuia dintre membrii majori ai familiei sau al rudelor, sau în lipsa acestora, al reprezentantului său legal.

Costul unui rinichi uman pe piața neagră

Unii oameni își risca viața și acceptă să își vîndă organele pe piața neagră sau le scot la vînzare direct pe internet contra unei sume care începe de la 20.000 și poate ajunge pînă la 120.000 de Euro. Spre exemplu, în India un rinichi se vinde în medie cu 20.000 de euro, în China cu peste 40.000 de Euro, iar în Israel chiar cu 160.000 de euro. În unele cazuri, trebuiesc luate în calcul costurile de transport pînă în Iran sau în India și cazarea, plus observația postoperatorie în cazul operației.

Comentarii pe Facebook
4.6/5 - (5 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!