Home Sănătate Amorteala si furnicaturi in bratul stang
Sănătate

Amorteala si furnicaturi in bratul stang


Amorțeala la mâna stângă poate fi un simptom al multor boli diferite. Prin urmare, în scopul de a scăpa de acest simptom, trebuie mai întâi identificată cauza specifică a apariției acestuia. Amorțeala în bratul stâng poate indica simptomul unui pre-accident vascular cerebral, și de asemenea, nici nu este exclusă inflamația nervului ulnar, bolile de inima, probleme la nivelul sistemului nervos, etc.

Citiți acest articol pentru a știi cum să interpretați amorțeala și furnicăturile în brațul stâng.

Amorțeala brațului stâng poate fi o manifestare caracteristică a multor boli, tulburări sau condiții care restricționează fluxul de sânge sau lezează nervii. Cu toate că, în unele cazuri, această condiție apare din cauza unor probleme de sănătate minore, cum ar fi atacurile de panică, deshidratarea, etc., sau poate reprezenta simptomele unei boli grave. Atunci când amorțeala și furnicăturile persistă pentru o lungă perioadă de timp sau din motive necunoscute apare din când în când, este necesar să efectuați un set de analize de laborator. Pentru a putea înțelege pe deplin gravitatea situației, ar trebui să știți care sunt cele mai comune cauze ale amorțelii brațului stâng și ale furnicăturilor.

Cauzele amorțeli la nivelul brațului stâng și furnicătură

Amorțeala și furnicătura pe o parte a corpului poate fi cauzată de următoarele cauze, cum ar fi administrarea unor medicamente, atac de panică, deshidratare, fibromialgie, hiperventilație, boala de decompresie, hipotiroidism, menopauza, glicemie crescută, migrena, carenţă de vitamina B etc, însă, există o serie de alte cauze ce nu trebuiesc respinse. Uneori, amorțeala este un simptom al unei boli grave sau care poate pune viața unei persoane în pericol, care ar trebui sa fie evaluată cât mai repede, la camera de urgență. În funcție de câte brate sunt amorțite (unul sau amândouă) se poate stabili și diagnosticul.

Mini-accident vascular cerebral sau atac ischemic tranzitoriu (AIT)

Un mini-accident vascular cerebral (mini-AVC-ul sau accidentul vascular cerebral ischemic tranzitoriu) este o tulburare temporară a alimentării cu sânge a regiuni ale creierului în care țesutul cerebral nu este supus la schimbări ireversibile. Această stare nu durează mai mult de 24 ore, iar acest lucru se aplică și simptomelor. Deși, este considerat mai puțin letal față de un accident vascular cerebral fatal, accidentul vascular ischemic poate să conducă la un real accident vascular cu efecte severe de cele mai multe ori. Amorțeala și furnicăturile în brațul stâng poate fi unul dintre simptomele atacului ischemic tranzitoriu, în cazul care acesta a avut loc în partea dreaptă a creierului.

Atac de cord

O alta cauză fatala care este asociată cu amorțeală și furnicăturile brațul stâng este atacul de cord. Atacurile de cord pot provoca de asemenea alte simptome cum ar fi durere sau disconfort în piept, dificultăți de respirație, greață, etc. Uneori, simptomele apar și dispar timp de mai multe ore sau zile. Un atac de cord este foarte periculos și poate duce la moartea persoanei care îl suferă.

Compresie nervoasă

Presiunea exercitata pe un nerv periferic (orice formațiune nervoasă aflată în exteriorul creierului și al măduvei spinării) poate irita nervul însuși, învelișul sau protector (stratul de mielina) sau ambele. Când acest fenomen are loc, nervul devine incapabil să mai conducă impulsurile senzoriale către creier în mod corespunzător, instalându-se senzația de amorțire. În cazul în care cazul acest nerv este comprimat, din motive cum ar fi, artrita spinării, leziuni sau hernie disc, acesta nu mai funcționează corect și nu poate trimite impulsuri de la mână la creier și viceversa poate duce la apariția amorțelii și a furnicăturilor la nivelul brațelor.

Sindromul de canal carpian

Amorțelile, furnicăturile sau durerile în degete, mână sau articulația pumnului pot fi cauzate de sindromul de canal carpian; durerile pot iradia în degete de la nivelul articulației pumnului. Pentru simptome de o intensitate ușoara punerea articulației în gips ar putea ajuta. Problema poate fi rezolvata și chirurgical cu rezultate foarte bune pe termen lung – Acest sindrom poate fi cauzat de solicitarea repetitiva a articulației. Pauzele regulate între solicitări și rotirile blânde ale mâinii ajuta la prevenirea acestei afecțiuni.

Leziunile de plex brahial

Plexul brahial reprezintă o rețea de nervi localizați între regiunea gâtului și umăr. Acești nervi încep din măduva spinării de la nivelul gâtului și controlează mâna, încheietura. Rețeaua de nervi este fragilă și poate fi lezată prin presiune, întindere sau prin secționare. Orice lezare a unui nerv poate bloca semnalele de la și către creier, împietând funcția brațului și mâinii să funcționeze corect, cauzând pierderea senzațiilor la nivelul zonei pe care o deservește nervul lezat, și poate provoca senzație amorțeală sau furnicături în orice parte a brațelor sau mâinilor.


Alte cauze

Dacă ați folosit mușchii brațului stâng pentru a juca un sport sau ați transportat obiecte grele, s-ar putea să aveți o entorsă sau o luxație de braț. Amorțeala este un simptom comun al acestui tip de problemă.

În afara de cauzele prezentate mai sus, amorțeala și furnicăturile în brațul stâng poate exista și din alte motive, cum ar fi fractură umăr stâng, chistul ganglionar, îngustarea vaselor în brațul stâng sau orice altă afecțiune medicală precum diabetul sau paralizia care poate afecta creșterea nervilor periferici.

Comentarii pe Facebook
5/5 - (3 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!