Home Nou Baia fierbinte la picioare ajută persoanele cu tensiune arterială scăzută, pacienții care iau medicamente antihipertensive sau cei cu alte boli
Nou

Baia fierbinte la picioare ajută persoanele cu tensiune arterială scăzută, pacienții care iau medicamente antihipertensive sau cei cu alte boli

Urmareste-ne pe Google News

În anotimpul rece, băile fierbinți la picioare nu sunt doar un răsfăț, ci sunt foarte utile. La urma urmei, fiecare persoană ar trebuie să se îngrijească după o zi grea de muncă. Cu toate acestea, experții spun că o astfel de procedură nu este doar utilă pentru încălzirea corpului, ci este necesară în special persoanelor care suferă de picioare reci și celor cu tensiune arterială scăzută sau paciențiilor care iau medicamente antihipertensive, dar și celor care suferă de diverse boli. Aflați despre beneficiile băilor de picioare atunci când temperaturile de afară sunt scăzute.

Beneficiile băilor fierbinți la picioare

Venele se contractă pe vreme rece. În timp ce organele vitale continuă să fie alimentate cu sânge, mâinile și picioarele au mai puțin sânge. Prin urmare, în scop medicinal, se recomandă o baie fierbinte la picioare care ajută la menținerea capului și gâtului rece și previne acumularea de sânge în creier. Astfel sângele va curge către picioare și tensiunea arterială va reveni la normal. Femeile, în special cele care suferă de picioare reci, dar și pacienții care iau medicamente antihipertensive ar trebui să își scufunde din când în când picioarele în apă fierbinte, deoarece este un remediu natural deosebit de eficient contra acestor probleme.

Mai mult, baia caldă la picioare poate elimina reziduurile toxice din sânge și poate ajuta la vindecarea rănilor din corpul uman, deoarece promovează circulația sângelui. Joacă un rol în curățarea organismului uman și ajută la prevenirea anumitor boli. Baia de picioare are și un bun efect indirect în tratamentul multor boli și afecțiuni.

După cum se știe, în tălpile omului există puncte reflexogene ce reprezintă fiecare organ în parte. Astfel încât, când picioarele sunt înmuiate în apă fierbinte, aceste zone de reflexie pot fi stimulate pentru a promova circulația sângelui uman, a regla sistemul endocrin, a îmbunătăți funcția organelor umane și a preveni efectele tratamentului asupra sănătății. În același timp, stimularea termică va accelera micro-circulația picioarelor și va deschide porii.

În timpul băii de picioare, vasele de sânge se vor dilata și pielea se va înroși, deoarece atunci când sunt scufundate în apă fierbinte, circulația sângelui este accelerată, astfel încât mai mult sânge curge către vasele de sânge periferice ale extremităților inferioare, reduce considerabil fluxul de sânge din creier. În mod normal, acest lucru poate face oamenii somnoroși.

De asemenea, baia de picioare poate regla bine funcțiile splinei și stomacului și poate îmbunătăți starea mentală prin promovarea circulației sângelui în întregul corp.

În același timp, deoarece numeroasele terminații nervoase din tălpile picioarelor sunt strâns legate de creier, efectul de stimulare și de încălzire a nervilor periferici ai picioarelor atunci când acestea din urmă sunt scufundate în apă caldă poate avea un efect inhibitor asupra cortexului cerebral, ceea ce face ca oamenii să se simtă confortabil și relaxați în creier, accelerând astfel somnul și promovând un somn mai profund.

Procedura corectă de îmbăierea a picioarelor în apă fierbinte este simplă: veți avea nevoie de un lighean pentru a-l umple cu apă caldă, dar nu prea fierbinte. O temperatură între 36 și 38 de grade este ideală. După o baie fierbinte la picioare de 8 până la 10 minute, trebuie să vă uscați bine picioarele și să le încălțați cu șosete calde. Pentru a vă menține corpul cald, cel mai indicat este să stați întins într-un pat cald timp de 20 de minute.

O baie de picioare are și un efect benefic asupra picioarelor reci. Pentru a face acest lucru, tot ce trebuie să faceți este să umpleți un lighean cu apă călduță și apoi să turnați cu grijă apă fierbinte la fiecare câteva minute. O astfel de baie trebuie efectuată timp de aproximativ 10 până la 15 minute, iar apa nu trebuie să depășească o temperatură maximă de 41 până la 42 °C.

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!