Majoritatea dintre dvs. atunci când consumați pulpa de avocado, aruncați sămânța pentru că nu îi cunoașteți beneficiile. Cu toate acestea, după ce le aflați, nu veți mai vrea să o faceți din nou… Prin urmare, în acest articol vă prezentăm principalele beneficii ale consumului de ceai din sâmbure de avocado.
Avocado este un fruct cu proprietăți deosebite, cu proteine de înaltă calitate, are acizi grași esențiali, are antioxidanți precum vitamina E, de aceea este foarte recomandat să îl introduceți în dieta dvs. Tratează bolile, protejează sistemul imunitar și are mare grijă de pielea dvs. Puteți pregăti o infuzie fierbând acest sâmbure și bând-o, sau folosind-o ca garnitură în salate, supe, tocănițe, paste sau chiar mâncăruri care conțin orez.
Beneficiile ceaiului din sâmbure de avocado
- Acizii săi grași îmbunătățesc circulația.
- Are o cantitate mare de antioxidanți, care sunt responsabili pentru combaterea îmbătrânirii celulare.
- Datorită conținutului ridicat de aminoacizi, ajută la reducerea nivelului de colesterol din sânge, reducând riscul bolilor cardiovasculare.
- Favorizează producția de colagen, amânând astfel îmbătrânirea.
- Are proprietăți astringente, făcându-l ideal pentru combaterea diareei și a inflamațiilor gastro-intestinale.
- Este o sursă excelentă de fibre, astfel încât îmbunătățește digestia și combate constipația.
- Conținutul său ridicat de flavonol acționează împotriva celulelor canceroase prezente.
- Bogat în colagen, miezul sâmburelui oferă elasticitate pielii, dar și o hidratează.
- Întărește sistemul imunitar și dezvoltă anticorpii.
- Reprezintă o mare sursa de energie, deoarece ajută la combaterea oboselii fizice și mentale.
- Îmbunătățește forțele de apărare ale corpului și ajută în lupta împotriva bacteriilor.
- Are proprietăți antiinflamatorii și ajută la tratarea durerilor musculare.
- Ameliorează astmul, și poate fi folosit din când în când ca supliment alimentar natural.
- Consumând sâmburele sub formă de infuzie, ajută în problemele cu glanda tiroida.
- Luteina din sâmbure, absoarbe razele ultraviolete ale soarelui, împiedicându-le să deterioreze retina ochilor.
Cum se prepară ceai din avocado?
Este ușor, pur și simplu scoateți sâmburele din partea cărnoasă, spălați-l cu apă, apoi fierbeți-l într-un litru de apă timp de 15 minute și, în cele din urmă, scoateți sămânța din ceai. Lăsați-l să se răcească și consumați-l după amiază. Cu siguranță nu este foarte apetisant, pentru că este puțin amar, dar gândiți-vă la efectele sale pozitive! Nu veți regreta.