Home Nou Brățara de cupru: toate beneficiile sale asupra corpului uman
Nou

Brățara de cupru: toate beneficiile sale asupra corpului uman

Cuprul este un oligoelement necesar pentru reglarea anumitor mecanisme ale organismului și, prin urmare, esențial pentru buna funcționare generală a acestuia. Este prezent pe scară largă în corpul uman: în straturile superioare și inferioare ale pielii, în membranele mucoase și în păr. Se găsește și în ficat, mușchi și în sistemul nervos. O brățară pură de cupru a fost considerată încă din cele mai vechi timpuri ca având proprietăți invizibile, care facilitează scăderea inflamației și a durerilor. Dacă nu există alergie la acest metal, purtarea unei brățări sau a unui inel din cupru pur poate face minuni la nivel de energie și imunitate a întregului organism. În acest articol, vom vedea care sunt avantajele incredibile ale brățării de cupru.

Beneficiile cuprului asupra corpului uman

 • asigură buna funcționare a organismului
 • ameliorează durerile articulare
 • favorizează reglarea deficitului de fier
 • îmbunătățește respirația celulară
 • menține oasele sănătoase
 • tratează artroza
 • tratează îmbătrânirea pielii
 • anti-stres excelent
 • bun împotriva anemiei
 • tratează afecțiunile menopauzei
 • are proprietăți antiinfecțioase, antiinflamatorii și antioxidante

Toate aceste beneficii au fost descoperite în Grecia Antică. Hipocrate, referința absolută a erei în medicină, a folosit cupru pentru a trata ulcerele varicoase la picioare. I-a atribuit multe virtuți acestui element și a rămas în imaginația societăților noastre: în secolul al XVIII-lea, sărurile de cupru au fost folosite împotriva reumatismului, au fost folosite mult timp în homeopatie și naturopate, prin prepararea decocturilor.

De asemenea, în jurul aceleiași perioade cu cea a antichității, puterile curative ale cuprului au fost cunoscute și de indieni și de azteci.

Brățara de cupru în medicina Ayurveda

Răspândită în India sub conducerea medicinei ayurvedice, purtarea brățărilor de cupru în scopuri terapeutice au fost dovedite în multe civilizații antice.

Datorită proprietăților antiinflamatorii ale cuprului, purtarea unei brățări de cupru permite tratarea eficientă a durerilor asociate osteoartritei și a durerilor articulare.

Aportul insuficient de cupru poate duce la:

 • probleme ale sistemului osos
 • apariția părului alb
 • tulburări ale sistemului nervos central
 • probleme cardiovasculare

Secretul constă în faptul că o brățară pură de cupru purtată la nivelul încheieturii mâinii poate degaja micro-minerale precum, cuprul, fierul și zincul. Când se combină cu transpirația de pe piele, acestea sunt absorbite în fluxul sanguin în cantități adecvate. Cei care sunt anemici sau au probleme de deficiență de cupru, fier și zinc pot lua în considerare această metodă alternativă simplă și eficientă de tratament. Teoretic, mineralele absorbite de transpirația organismului sunt mai bine absorbite decât mineralele luate de suplimente. Când mineralele sunt absorbite prin transpirație, acestea intră direct în sânge, creând un echilibru fiziologic în organism și alimentând diverse organe sau părți ale corpului cu acestea.

Acesta este motivul pentru care purtarea unei brățări de cupru este recomandată tuturor celor care suferă de deficiență de cupru.

Trebuie reținut faptul că purtarea unei brățări nu provoacă efecte secundare, cu excepția unei ușoare decolorări a pielii care dispare după câteva zile. Dimpotrivă, combină proprietățile vindecătoare cu eleganța.

Beneficiile cuprului combinat cu magneții terapeutici

Brățara din cupru cu magneți este asociată cu terapia împotriva durerilor articulare și musculare. Acest lucru se datorează cominație cuprului cu câmpul magnetic care este generat de magneții terapeutici, și care împreună stimulează sistemul imunitar natural, reducând astfel durerile. Ceea ce va îmbunătăți viața de zi cu zi a celui care o poartă.

Brățara de cupru cu magneți este cunoscută, de asemenea, pentru potențialul său de a calma stresul și reechilibra energiile, îmbunătățind astfel circulația sângelui.

Bine de știut

După cum am văzut mai devreme, purtarea unei brățări de cupru nu este un pericol. Cu toate aceste, prea mult cupru în organism poate fi extrem de periculos pentru sănătatea noastră. Deci, trebuie să avem grijă să nu purtăm în permanență o brățară de cupru, mai ales dacă nivelul nostru de cupru din organism este deosebit de ridicat.

De asemenea, nu este recomandat să se poarte o brățară de cupru cu magneți pe același braț ca un ceas clasic sau o altă brățară.

 

Comentarii pe Facebook
5/5 - (3 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!