Home Nou Cum se schimbă sfoara/sârma de la uscătorul de rufe?
Nou

Cum se schimbă sfoara/sârma de la uscătorul de rufe?

Atunci când spălam hainele și este vreme frumoasă dorim să uscăm rufele în mod natural, adică afară în aer liber. Numai că, uneori se întâmplă să cedeze sfoara sau sârma de la culmea de haine, așa că mergem să cumpărăm repede alta și apoi încercăm să o instalăm la loc. Doar că procedura nu este chiar una simplă, deoarece atunci când nu este fixată corect s-ar putea desprinde din nou. Prin urmare, în cele ce urmează, vom vedea cum se schimbă sfoara/sârma de la uscătorul de rufe într-un mod simplu și eficient!

Primul pas pentru a înlocui sfoara/sârma de haine este să obținem materialele. Vom avea nevoie de câțiva centimetri sau metri de frânghie, sârmă sau cablu potriviți pentru uscătorul de haine și două întinzătoare de frânghie sau cablu cu scripeți. În acest fel, ne vom asigura că sfoara/sârma este perfect strânsă și vom evita să ne complicăm viața legând noduri în coarde.

Întinzătoarele sunt din trei părți: două părți ale sistemului de întindere numite „capete“, și un fir care se prinde de o parte și a celor două scripete ale întinzătoarelor.

Introducem capătul în întinzător (înainte de a trece firul prin scripete) și apoi în celălalt capăt odată ce l-am trecut prin culmea de rufe. Dacă este sfoară, facem un nod mic și, cu o brichetă, ardem capătul său pentru a împiedica șuvițele să se împrăștie și nodul să se desprindă.

Apoi prindem noua sfoară/sârmă de uscătorul de rufe. Este bine de știut faptul că acest pas se efectuează diferit în funcție de dimensiunea uscătorului de haine. Dacă este mic, nu vom avea nicio problemă să trecem coarda dintr-o parte în alta. Dacă, pe de altă parte, suportul de uscare este relativ mare, legăm noua funie de capătul unui dintre firele vechi ale suportului de uscare. Acest lucru ne va ușura munca de a lega celălalt capăt.

Odată ce sârma este pregătită, o introduce în scripete și aducem capătul său la celălalt capăt al întinzătorului cu scripete.

În cazul sforilor, punem capătul firului la primul întinzător fără a-l strânge și repetăm aceeași procedură cu cel de-al doilea capăt (legăm un nod și ardem capătul frânghiei). În acest moment, funia trece prin cele două scripete, iar cele două capete ale frânghiei sunt în același loc.

În cele din urmă, așezăm întinzătorul în partea centrală și strângem bine pentru a tensiona sfoara sau sârma culmii de rufe. Repetăm această tehnică pentru fiecare fir al uscătorului de haine care urmează să fie schimbat.

 

Acordă o notă acestui articol!
Comentarii pe Facebook

Author

ThePOC

error: Content is protected !!