Rețeta de brânză brie topită la cuptor cu merișoare este un adevărat răsfăț pentru toți iubitorii de brânză. Cu o coajă albă catifelată și un interior moale și cremos, această brânză are o aromă blândă, dar intensă. Însoțită cu niște pâine prăjită, este aperitivul ideal. Astfel, aroma asortatului nu concurează cu cea a brânzei, lucru pe care francezii îl prețuiesc. Pentru combinații puțin mai îndrăznețe, brânza brie se potrivește de minune cu sosuri dulci și gemuri și este genială cu miere. Dacă opțiunea dvs. este fructele, alegeți arome delicate precum merișoare, afine, pere sau struguri. Iar pentru o combinație cu nuci, încercați nuci sau nuci pecan. Partea și mai bună este că se prepară în aproximativ 20 minute și garantează succesul la orice masă, inclusiv când organizați o petrecere pentru prieteni. Iată cum puteți face delicioasa brie la cuptor cu merișoare uscate!
- Preparare: 10 min
- Gătire: 7 minute – 10 minute
Ingrediente pentru rețetă: 4-6 porții
- 1 brie întreagă (200-300 g)
- 1/4 cană merișoare uscate (35 g)
- 1/4 cană jumătăți de nuci (35 g)
- 2 linguri miere (30 ml)
- 1 lingură coajă de portocala rasă (6 g)
Mod pe preparare:
Preîncălziți cuptorul la 200° C.
Puneți brânza Brie pe o tavă de copt.
Între timp, amestecați într-un castron mierea, nucile, merișoarele și coaja de portocală, apoi aranjați-le deasupra Briei. Dacă mierea este zaharisită, o puteți pune la microunde pentru câteva secunde pentru a o topi puțin.
Coaceți 7 până la 10 minute sau până când se încălzește și Bria începe să se topească.
Scoateți-o din cuptor și savurați-o cu chiflă sau cu pâine prăjită.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.