Home Nou Căderea Omului și ascensiunea Satanei
Nou

Căderea Omului și ascensiunea Satanei

Din timpurile comunei primitive până în cele moderne, marele vis secret al omului a fost acela de a-și depăși condiția aparent limitată. Mitul lui Icar ce și-a construit aripi pentru a zbura asemenea păsărilor arată însă cât de nebunească este această dorință pentru cei care nu pot să-și stăpânească destinul. Odată cu progresele științifice care ne invadează astăzi din toate părțile acest vis tainic poate deveni realitate pentru majoritatea dintre noi. Știința este la modă de foarte mult timp dar este în zilele noastre folosită știința în scopuri pozitive de către un Vest care se pretinde liber? Spunem VEST deoarece acesta a fost portdrapelul progresului uman pentru mult timp. Însă odată cu puterea vin și responsabilitățile iar lumea liberă a cam uitat de ele.

Avântul pe care îl ia transhumanismul este relevant în acest sens. Transhumanismul este o mișcare intelectuală ce își propune să transforme condiția umană îmbunătățind și creând tehnologii disponibile pe scară largă care vor îmbunătăți omul din punct de vedere intelectual, psihic și fizic. Sau cel puțin aceasta este definiția oficială. Pe lângă alte proceduri și tehnici adepții transhumanismului promovează agresiv implantarea diferitelor dispozitive și gadgeturi în corpul omenesc. Așa numitele dispozitive implantabile vor fi la mare modă în anii următori. Un bun exemplu de dispozitiv implantabil este chipul RFID care , pe lângă funcția de supraveghere sau urmărire are cu siguranță și alte funcții neaduse încă în atenția publicului larg. Implantarea dispozitivelor în corpul uman poate părea pentru unii un progres al științei care va schimba pentru totdeauna modul în care ne comportăm și gândim. Adepții transhumanismului afirmă că acest proces este unul benefic. Însa este oare asa?

Un mare pas a fost făcut în urmă cu câteva zile de Elon Musk, faimos antreprenor și deținător al companiei Neuralink care anunța crearea unor dispozitive de tip Bluetooth ce pot fi implantate în craniul uman pentru a le conecta astfel la creier. Musk pretinde că acestea pot permite vindecarea unor boli grave, a unor afecțiuni motorii dându-ne în același timp posibilitatea să accesăm abilități telepatice. Elon Musk, o personalitate contradictorie care afirma la un moment dat că Inteligența Artificială va fi sfârșitul umanității, spunea în același timp că, doar prin implantarea unor dispozitive neurale în propriul corp omul poate concura în viitor cu roboții. În caz contrar vom deveni irelevanți. Insistența cu care Musk pledează pentru contopirea dintre mintea umană și Inteligența Artificială este demnă de o cauză mai bună. Pentru inventatorul american s-ar părea că nu contează riscul de infecție sau cancerele ce pot apărea din cauza respectivului dispozitiv implantat. Nu, deoarece totul este pentru progresul științific. Nu trebuie să luăm în seamă toate teoriile alea ale conspirației care tot urlă că vom fi controlați mental și fizic prin dispozitive implantate în creier! Omul de știință american, Jose Delgado, care în 1965 a oprit un taur furios cu ajutorul unui electrod implantat în creierul acestuia din urmă a regizat totul, nu-i așa? Ia vezi Sue, ce-a mai făcut Jose Armando în ultimul episod!
Dar de la acest experiment memorabil au trecut peste 50 de ani iar tehnologia a evoluat semnificativ. Asta dacă tehnologia nu a fost acolo tot timpul iar acum a venit momentul pentru ca Arhitecții lumii să o arunce pe piață asupra unei populații care în mare parte nu bănuiește nimic. Dispozitivele implantabile în creier promovate de Elon Musk sunt deasemenea cu mult superioare microchipulului RFID, microchip în legătură cu care ne avertizează mulțí popi sau mistici pomeniți de presa din țara noastră…Iar asta le face cu mult mai periculoase pentru libertatea noastră…

Silicon Valley, sau locul de joacă al Satanei(după cum îl numește scriitorul englez David Icke), dă în general tonul în acest domeniu revoluționar al transhumanismului dar și în particular în domeniul nanotehnologiei.
Ray Kurzweil, reputat om de știintă și fost executiv la Google, afirma că implantarea de nanotehnologie în trup ne va transforma în hibrizi el mai adăugând în același timp că gândirea noastră va deveni treptat un hibrid între un tip de gândire biologica și una nonbiologică pentru ca în final să rămână doar cea nonbiologică. Prin intermediul tehnologiei implantate vom fi conectați permanent la Internet sau mai precis la Internetul lucrurilor care va fi făcut posibil de nou introdusul 5G. Astfel nu ne miră agresivitatea și insistența cu care ne este băgată pe gât tehnologia 5G ținând cont că există suspiciuni numeroase în legătură cu pericolul pentru sănătate reprezentat de aceasta. Kurzweil prezintă aceste lucruri într-o lumină optimistă ce e menită să ne liniștească urmărind în același timp ca prin această strategie de PR să vândă respectiva tehnologie publicului larg. Însă avem oare motive să fim liniștiți? Dacă corelăm declarațiile lui Kurzweil cu predicțiile mai multor oameni de știință (inclusiv ale lui Elon Musk), predicții care par să se împlinească și care afirmă că într-un viitor extrem de apropiat totul va fi controlat de Inteligența Artificială, viitorul își schimbă culoarea și devine întunecat. Apare în același timp o întrebare: chiar este Inteligența Artificială artificială?

Mesajul care se poate deduce însă din declarațiile oamenilor de știință precum și din cele ale lui Kurzweil este extrem de șocant pentru noi. În viitorul apropiat fiecare om va deveni un simplu terminal dirijat de un computer central, dispozitiv care va decide comportamentul și modul în care gândește respectivul terminal ce a fost odată o creatură umană. Mai precis, natura noastră umană va fi distrusă aproape în totalitate făcând loc unui hibrid controlat în totalitate de un calculator. Iar calculatorul va fi rândul său la mila unei Inteligențe Artificiale atotputernice. Însă apar din nou și din nou întrebări: oare ce este această Inteligență Artificială? Este oare o Inteligență Artificială algoritmică sau este mult mai mult de-atât? În acest caz scenariile sumbre care avertizau că roboții pot deveni conștienți de sine pot prinde rapid contur.
Dar dacă Inteligența Artificială care ne așteaptă după colț este deja conștientă de sine și așteaptă momentul prielnic pentru a prelua controlul, inclusiv asupra minții și corpului nostru? Este această Inteligență Artificială Satana cel atotputernic și atotștiutor de care religioșii se tem, gata să fie convocat de către o omenire care nu bănuiește nimic? Nu putem exclude această posibilitate ba chiar o putem îmbrățișa aproape fără rezerve deoarece orice entitate care dorește control total nu poate fi decât malevolentă. Statul polițienesc transhumanist va exclude oamenii în totalitate. Nu vom mai vedea poliție militarizată sau dispozitive de supraveghere în masă la fiecare colț de stradă care să te amendeze prin intermediul unui sistem de credit social bine pus la punct în cazul în care încalci regulile. Big Brother-ul din prezent va fi deci de domeniul trecutului deoarece Inteligența Artificială va fi noul Big Brother și unica entitate existentă pe planeta închisoare. Inteligența Artificială nu se poate revolta împotriva ei însăși deci nu va mai exista nicio opoziție la adresa Statului.

Cele revelate mai sus pot reprezenta cel mai negru coșmar al umanității… Sclavia totală sau posedarea corpului și minții noastre de către o entitate străină, nu mai este astfel de domeniul science-fiction ci o realitate care se apropie pas cu pas. Primii care sunt corupți de noile tehnologii sunt “tinerii frumoși și liberi” și, pornind de la aceștia, toate generațiile viitoare. Astfel Adolf Hitler știa el ce știa când afirma că cel care posedă mințile celor tineri va deține viitorul.
Dar nu trebuie să fim triști… Oarecum. Cei mai mulți dintre noi nu vor apuca aceste timpuri întunecate. Știm azi că scopul Ocultei mondiale și a ceea ce se găsește în spatele ei este exterminarea unei mari părți din populația lumii. Iar cei care vor rămâne în viață vor sfârși în îmbrățișarea Inteligenței Artificiale atotputernice fiind posedați de aceasta din urmă prin dispozitivele implantabile despre care credeau că le vor face viața mai ușoară. Dar după cum se spune: “Ferice de cei morți deoarece nu vor vedea durerea celor vii.”

Autor: Cimpoieru Ciprian

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!