Home Sport Calculatorul lui Riegel
Sport

Calculatorul lui Riegel

Urmareste-ne pe Google News

Calculatorul lui Riegel este utilizat în general pentru a calcula durata pe o distanță dată în baza unui test de alergare recent: efectuează un calcul matematic care returnează prognoza timpului.

Acesta este un instrument interesant, deoarece mulți alergători amatori nu au nici o idee despre cât timp le va lua să ajungă la finalul cursei. În loc de durata reală, se lasă ghidați de obiectivele lor („Trebuie să parcurg circuitul în mai puțin de 2 ore”), care de multe ori nu sunt altceva decât simple vise.

Factorii de performanță folosiți pentru a prezice durata cursei se bazează pe munca inginerului american Riegel. Acești factori sunt valabili doar pentru evenimentele care durează nu mai puțin de trei minute și jumătate și nu mai mult de 230 de minute.

În 1977, Pete Riegel (un inginer american) a conceput această formulă pentru a prezice timpul de alergare făcut pe o anumită distanță.

Formula sa este următoarea:

TP2=TP1*(D2/D1)1,06

Unde, TP2 este timpul de prezis, D2 este distanța de testare pentru a calcula prognoza, TP1este timpul testului cunoscut șiD1distanța acestui test.

Alergătorii profesioniști tind să obțină performanțe mai bune pe distanțe mai mari decât cele prevăzute, deoarece performanțele lor pe distanțe mai scurte reflectă o pierdere a vitezei lor înainte de efort fizic. Cei care nu cunosc durata pe o distanță non-standard (de exemplu, pe un circuit atent măsurat de 10 km), pot utiliza direct formula lui Riegel.

Exemplu: 10 km în 50:00.

Prognoza maratonului este următoarea: 50:00 * (42195/10000)1,06 în sec 3000*(4,2195)1,06= 13800 sec = 3h:50:00

Calculatorul lui Riegel

Distanța cursei de parcurs:
Timpul realizat (ore:minute:secunde): : :
Distanța pentru care se calculează predicția:
timpul prevestit (ore:minute:secunde): : :
5/5 - (1 vote)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!