Home Nou Când e cel mai bine să faci sport pentru a slăbi?
Nou

Când e cel mai bine să faci sport pentru a slăbi?

Urmareste-ne pe Google News

Când e cel mai bine să facem sport pentru a slăbi? Dimineața, seara sau noaptea târziu? Această întrebare este pusă de majoritatea persoanelor care își doresc un corp de invidiat și pe care vrem să îi lămurim oferindu-le mai multe informații în acest sens.

Găsirea unui timp liber pentru a face mișcare poate fi o provocare pentru cei mai mulți dintre noi toți, însă dacă dorim să ne optimizăm antrenamentele și să profităm la maximum de acestea, ar trebuie să optăm pentru un anumit moment al zile. Problema este că, anumite persoane susțin că antrenamentul dimineața și pe stomacul gol este cel mai recomandat pentru a pierde în greutate și a căpăta o formă fizică de invidiat. Iar altele spun că este mult mai bine să o facem la câteva ore după micul dejun. Există și cei care sunt de părere că cel mai bine este să facem sport seara târziu. Dar ce părere au experții despre aceste păreri? Haideți să vedem!

Când e cel mai bine să facem sport pentru a slăbi?

În cazul bărbaților, studiile susțin că timpul antrenamentului nu ar avea nici un impact asupra greutății lor corporale. Cu toate acestea, un studiu realizat de Institutul de Știință Weizmann din Israel indică un lucru cert. Se clarifică faptul că cel mai bun moment al zilei este după-amiaza și seara devreme. În acel moment, temperatura corpului lor este mai mare, consumă mai puțin oxigen și au mai multă forță, ceea ce se traduce printr-un consum mai mare de calorii în timpul activității.

Acest moment al zilei culminează și cu ajungerea la apogeu a testosteronului bărbaților, ceea ce contribuie la creșterea masei musculare. În plus, după-amiaza târziu, aproape de seară, bărbații se pot baza și pe adrenalină, hormonul care le mărește energia și puterea de ridicare în timpul efortului.

În ceea ce privește femeile care vor să-și topească grăsimea abdominală, potrivit unei echipe de cercetători ale cărei lucrări au fost publicate în jurnalul Frontiers in Physiology, cel mai bun moment este dimineața, după trezire, mai exact înainte de ora 8:30. Nu numai că poate accelera metabolismul, dar are și efecte pozitive asupra stării de spirit și reducerii stresului datorită dopaminei, serotoninei și endorfinelor care sunt generate în timpul exercițiilor fizice.

Același lucru se aplică dacă scopul lor este să-și reducă tensiunea arterială. Sportul de dimineață este cel mai recomandat în acest caz. Pe de altă parte, dacă doresc să câștige masă musculară, femeilor li se recomandă antrenamentul înainte de ora 19.00.

Pe lângă informațiile pe care vi le-am prezentat mai sus, același studiu a scos la iveală faptul că exercițiile pe timp de noapte ar putea provoca insomnie, deoarece antrenamentul crește ritmul cardiac și temperatura corpului. În acest sens, experții recomandă femeilor să nu facă mișcare după ora 19:00, tocmai din acest motiv.

Pentru a rezuma, iată indicațiile schematice pentru a înțelege, care este cel mai bun moment pentru a ne antrena, în conformitate cu nevoile noastre personale:

  • Pentru a pierde în greutate, cel mai bun moment pentru a ne antrena este dimineața, de preferință pe stomacul gol.
  • Pentru a crește masca musculară, cel mai bun moment pentru a ne antrena este după-amiaza devreme, înainte de ora 19.00 (în cazul femeilor și bărbaților) sau seara târziu (în cazul bărbaților).

Este mai bine să facem sport pe stomacul gol sau plin?

Studii recente au arătat, de fapt, că acest tip de activitate fizică efectuată pe stomacul gol, va fi și mai eficientă dacă scopul este de a pierde în greutate. Abținere normală de la mâncare noaptea, de fapt, va reduce rezervele de glicogen acumulate la cina din seara precedentă, în consecință efectul antrenamentului de dimineață va acționa direct asupra grăsimilor. Totuși, trebuie să reținem că, dacă ne vom antrena dimineața pe stomacul gol, este întotdeauna recomandat să luăm un mic dejun copios la o oră după antrenament. Neglijarea acestei mese după sport ar declanșa efectul opus, ne vom încetini metabolismul care ne face să nu slăbim. Și de asemenea, dacă vom lua mâncăm micul dejun, nu putem începe imediat să facem exerciții fizice oricât de confortabile ar fi sau oricât de scăzut este ritmul pe care ni l-am setat. Ne vom simți greoi și ne vom lipsi de energie dacă o facem. Prin urmare, după masă va trebui să trebui să așteptăm cel puțin 2 ore pentru a ajunge în cea mai bună formă fizică.

5/5 - (1 vote)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!