Home Nou Cum se calculează cantitatea de sos alb înscrisă în fiecare rețetă?
Nou

Cum se calculează cantitatea de sos alb înscrisă în fiecare rețetă?

Sosul alb ce are origini din bucătăria franceză sau italiană, ar trebui să fie destul de gros. Practic este un sos care se prepară din lapte și făină și poate varia în funcție de fiecare rețetă în parte. Este dificil de știut exact cât sos alb trebuie să pregătim pentru a obține cea mai indicată rețetă. De aceea, în acest articol vom vedea cantitățile de ingrediente care stau la baza acestui sos, care este folosit pentru a satisface diverse gusturi și nevoi dietetice.

Cum se calculează cantitatea de sos alb?

Sosul alb este recunoscut ca fiind „greu de preparat”. Ei bine, acest lucru este parțial adevărat, deoarece prezintă mai multe dificultăți decât alte sosuri, mai ales pentru că există întotdeauna riscul să facă bulgări sau să nu obțină consistența dorită. Din fericire, există câteva un truc simplu prin care putem prepara cea mai bună rețetă. Iată-l!

Atunci când citim ingredientele unei rețete, printre cele enumerate pe etichetă se numără 1/2 litru de sos alb. Atunci apare următoarea dilemă: cum putem pregăti exact 1/2 litru de sos alb sau sos bechamel?

Ei bine, în continuare vom vedea o modalitate practică de a-l calcula, astfel încât să nu ne distrugă planurile de a pregăti un nou fel de mâncare.

Cantitatea indicată în rețete se referă la laptele folosit la prepararea sosului. Adică, dacă pe rețetă scrie „1/2 litru de sos alb”, înseamnă că trebuie să folosim ½ litru de lapte, 50 gr de făină sau amidon și 50 gr de unt.

De asemenea, trebuie reținut faptul că este important să se dizolve făina sau amidonul de porumb în puțin lapte rece, iar dacă îl adăugăm deja fierbinte, acesta va forma bulgări și nu se va îngroșa.

 

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!