Home Sport, Stil de viata Cand este cel mai bine sa te cantaresti?
SportStil de viata

Cand este cel mai bine sa te cantaresti?

Urmareste-ne pe Google News

Indiferent de zi, dacă ții sau nu o dietă, cel mai bine este să îți verifici frecvent greutatea, și cu siguranță orice cântar folosit în mod corect îți va oferi rezultatele corecte sau poate nu….. și atunci apare dilema, care este cel mai bun moment al zilei să te cîntărești?

cand te cantaresti

În acest articol vom dezbate subiectul: cît de des trebuie să te cîntărești și în ce moment al zilei?


Cel mai bun moment al zilei pentru a te cîntări este dimineața, după ultimul consum alimentar, fără haine, după ce ai urinat şi ai avut scaun. În acest felkilogramele prezentate vor fi cât mai corecte. În cursul zilei consumul de alimente și lichide pot afecta greutatea indicată.

Ca să te cântărești în mod corect este necesar să porți cît mai puține haine sau dezbrăcat, deoarece îmbrăcămintea adaugă câteva grame în plus.

Nu trebui să te cântărești după antrenament,astfel încât datorită exercițiilor fizice intense este foarte posibil ca greutatea indicată să fie mai mică, asta datorită apei pierdute prin transpirație și sudoare. În acest fel, kilogramele nu corespund realității.

Femeile nu ar trebui să se cântărească înainte de perioada premenstruală şi parţial în timpul menstruaţiei, deoarece cântarul va arăta o creştere în greutate cu 1-2 kilograme datorită mecanismului de retenţie hidrică, datorat modificărilor hormonale, prin urmare rezultatul va fi incorect.

Cîntarul este un instrument pentru măsurarea greutății foarte util, însăeste bine să te cîntăreşti doar o dată pe săptămână. Dorința unora de a slăbi se transformă uneori în obsesia de a se cântări de 2-3 ori pe zi, de aceea este mult mai indicat să nu te cîntărești zilnic!

5/5 - (1 vote)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!