Home Sănătate 10 cele mai bune siropuri pentru tuse
Sănătate

10 cele mai bune siropuri pentru tuse

Răceala și gripa apare la foarte multe persoane, chiar în timpul sezonului rece. Răcelile afectează cel mai adesea sistemul respirator. În încercare de a scăpa de simptomele neplăcute ale boli oamenii folosesc tot felul de medicamente existente pe piață, însă principalul tratament al tusei este siropul, deoarece acesta începe să acționeze imediat după utilizare și nu provoacă efecte adverse. Până în prezent există o lista largă de medicamente, astfel încât oricine poate apela la unul dintre acestea.

În acest articol am selectat cele mai bune și mai eficiente siropuri de pe piață pentru a putea scăpa de tuse în mod eficient!


Stodal sirop de tuse

Siropul STODAL este destinat întregii familii, având o formulă concepută special pentru a vindeca toate tipurile de tuse, ajutând sistemul respirator să-şi exercite funcţia sa esenţială.
Stodal comportă o asociere de compuşi homeopatici care sunt utilizaţi în tratamentul simptomatic al tusei productive şi / sau neproductive.
Nu conţine codeină, nu dă stare de somnolenţă sau de oboseală, putând fi utilizat şi de persoanele care conduc autovehicule sau operează maşini-unelte.
Poate fi administrat tuturor: adulţi, copii, sugari, femei însărcinate, vârstnici.
Nu are efecte secundare sau contraindicaţii.
Nu are interacţiuni medicamentoase.

Sirop din rădăcină de lemn dulce

Un sirop ieftin, natural si testat de oameni in timp. Efectele antiinflamatoare cortizonice ale rădăcinii de lemn dulce au acţiune expectorantã, antispasticã, diureticã, estrogenã, antialgicã şi antiinflamatoare, anorexigenã (scad pofta de mâncare), dar acest medicament este indicat în toate tipurile de tuse care apare în afecţiunile acute şi cronice ale sistemului respirator: tuse seacă sau productivă, nocturnă sau diurnă, iritantă sau dureroasă, laringite, traheite, bronşite. În scopul de a îmbunătăți efectul terapeutic ar trebui să fie administrat mai mult sub formă de lichid.

Avantajele acestui instrument sunt: toxicitate scăzută asupra ficatului, rinichilor, dar și prețul rezonabil.

Dezavantajele includ; eficiența scăzută a medicamentului, în special în formele severe ale boli.

SINUPRET

Sinupret picături orale soluţie este un medicament din plante pentru tratamentul inflamaţiilor acute şi cronice ale sinusurilor paranazale. Este indicat copiilor începând cu vârsta de 2 ani, adolescenţilor şi adulţilor.

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Sirop de pătlagină

Un medicament anti-inflamator excelent este siropul de pătlagină care tratează eficient tusea. Acesta planta are o buna actiune antiinflamatoare, fiindcă are proprietăţi antitusive, expectorante şi antibiotice. Este un sirop perfect eficient pentru tuse. Siropul are un gust plăcut și transformă tusea uscată umedă, reduce inflamația, este foarte potrivit pentru fumători.

Dezavantaje – acest sirop nu este adecvat pentru nou-născuți sau pentru cei cu vârsta de până la 2 ani.

Prospan sirop pentru tuse

Prospan lichefiaza mucusul, facandu-l mai usor de eliminat, ca urmare senzatia de tuse apare tot mai rar. In acelasi timp, musculatura bronsica se relaxeaza. Prospan combate astfel simptomele tipice ale bronsitei – producerea excesiva de mucus vascos, respiratia scurta si iritatia din gat si usureaza astfel respiratia.

Actiune:
– expectorant;
– calmant al tusei;
– spasmolitic.

Caracteristici:
– poate fi folosit in combinatie cu orice medicament; nu exista interactiuni medicamentoase;
– este foarte bine tolerat

Sirop de primulă

Siropul de primulă este indicat pentru utilizare în tratamentul bolilor respiratorii, iritații ale membranei mucoase ale tractului respirator superior, însoțite de o tuse uscată. Siropul de primula este un “remediu atotvindecator ” si a fost felicitat de secole pentru puterile sale de vindecare intr-o gama larga de afectiuni. Secretul acestui ulei este în sămânţă, care conţine acizi graşi esenţiali AGL.

Sirop de primulă are în compoziți sa iarbă de cimbru, deci are un efect expectorant excelent. Acesta poate fi combinat cu orice medicamente. Singura contraindicație pentru utilizarea de medicamente este diabetul.

Mucosolvan

Mucosolvan sirop de tuse are actiune polivalenta la nivelul arborelui traheo-bronsic: scade adezivitatea si vascozitatea mucusului, creste motilitatea cililor vibratili la nivelul epiteliului bronsic, creste volumul secretiilor seroase, creste clearance-ului mucociliar, stimuleaza sistemul surfactant, are efect antioxidant si antiinflamator. Mucosolvan faciliteaza pasajul antibioticelor prin bariera bronsica, crescand astfel concentratia si durata de actiune a antibioticelor in lichidul bronsic si tesutul pulmonar. Mai mult decat un simptomatic, Mucosolvan actioneaza la nivel celular, avand ca teritorii tinta aparatul secretor bronsic, epiteliul bronsic si alveolele pulmonare. Absorbtia gastrointestinala si distributia din sange in tesuturi se fac rapid. Mucosolvan are o afinitate crescuta pentru tesutul pulmonar, atingand in tesutul pulmonar nivele mai ridicate decat in plasma. Efectul terapeutic se instaleaza dupa 30 minute de la administrarea orala si se mentine 8-12 ore. Prin actiunea sa complexa, Mucosolvan amelioreaza simptomatologia respiratorie, reduce numarul exacerbarilor, reduce degradarea functionala pulmonara.

Contraindicatii: Nu se recomanda pacientilor cu hipersensibilitate la ambroxol sau alti componenti ai produsului. Practic, Mucosolvan nu are contraindicatii, fiind un produs bine tolerat, pentru toate varstele.

Doktor Mom Sirop pe baza de extracte de plante

Doktor MOM sirop este un supliment alimentar ce contine o combinatie de extracte de plante foarte bine tolerate de organism, fara posibile efecte secundare, avand un efect benefic asupra tractului respirator. Mom este super eficient in astfel de cazuri, acesta fluidizeaza secretiile si calmeaza tusea de dupa.

Indicatii: Pentru întreaga familie în afectiunile de tract respirator acute si cronice, însotite de tuse: faringite, laringite, traheite, bronsite, laringita vorbitorilor. Sirop pe baza de plante, cu gust placut.

Compozitie: Ocimum sanctum 1000 mg,Glycyrrhiza glabra 600 mg, Curcuma longa 500 mg, Zingiber officinale 100 mg, Adhatoda vasica 600 mg, Solanum indicum 200 mg, Inula racemosa 200 mg, Piper cubeba 100 mg, Terminalia belerica 200 mg, Aloe barbadensis 500 mg, Mentol 60 mg,

Administrare:
Copii 3-5 ani: 1/2 lingurita (2,5 ml) de 3 ori pe zi;
6-14 ani: 1/2-1 lingurita (2,5-5 ml) de 3 ori pe zi;
Adulti si copii peste 14 ani: 1-2 lingurite (5-10 ml) de 3 ori pe zi.
Se recomanda utilizarea produsului timp de 2-3 saptamani.

Prezentare: Flacon sticla de 100ml sirop

Bronhicum elixir sirop

Bronchicum Elixir S este un medicament din plante (fitoterapeutic), sub formă de soluţie orală.

Acest medicament este indicat în caz de răceală cu afectarea tractului respirator şi de bronşită acută, manifestată prin: tuse şi obstrucţie bronşică prin secreţie de mucus vâscos.

Nu sunt disponibile rezultate specifice din studii la copii cu vârsta sub 1 an. Din acest motiv, nu se recomandă administrarea Bronchicum Elixir S la această grupă de vârstă.

Ambroxol sirop

Ambroxol este indicat ca terapie secretolitică în afecţiuni bronhopulmonare cronice asociate cu secreţie anormală de mucus şi afectare a transportului mucusului, în afecţiuni bronşice acute şi episoade acute ale bronhopneumopatiei cronice; astm bronşic, bronşiectazie, sinuzite. De asemenea, Ambroxol 30 mg/5 ml este indicat pre- şi post-operator în afecţiunile cu risc de complicaţii pulmonare.

La copii cu vârsta mai mică de 6 ani ar fi de preferat administrarea de sirop ce conţine Amboxol (Ambroxol sirop 30 mg/5 ml). Durata tratamentului se stabileşte de către medic, în funcţie de severitatea şi evoluţia bolii.

Comentarii pe Facebook
3.5/5 - (15 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!