Home Nou Cantitatea de apă pentru orez
Nou

Cantitatea de apă pentru orez

Deși considerăm orezul principalul produs al pilafului, fără un ingredient esențial nu s-ar putea prepara și anume: apa. Dar care este cantitatea ideală? Răspunsul la întrebare este simplu și poate oarecum frustrant; Nu există o cantitate fixă ​​sau o proporție între apă sau bulion și orez în prepararea orezului, deoarece cantitatea de lichid pe care orezul o absoarbe în timpul gătirii este echivalentă cu greutatea sa brută, de aceea pentru a găti un kilogram de orez vom avea nevoie de cel puțin un litru de apă. Dacă utilizăm apă de la robinet, cantitatea necesară pentru fierbere va varia ușor în funcție de fiecare regiune în partea, datorită durității sale. Prin urmare, există mulți bucătari care, atunci când trebuie să pregătească orez în afara teritoriului obișnuit, își iau de obicei apa în ulcioare pentru a le ieși perfect. Însă, cu toate acestea, în acest articol vom încerca să aflăm cu aproximație care este cantitatea de apă pentru orez.

Cantitatea de apă/bulion și orez

Ca o regulă generală, cantitatea de apă sau bulion pentru orez este următoarea:

  • Pentru a prepara un orez uscat, cantitatea va fi de 1 parte de orez pentru 2 sau 2,5 părți de apă sau bulion.
  • Pentru un orez risotto, ar trebui să calculați 1 parte de orez pentru fiecare 3 părți de apă sau bulion.
  • Iar dacă dorim să preparăm orez cu bulion, măsura va fi de aproximativ 1 parte de orez și 4 de bulion.

De asemenea, ori de câte ori gătim orez în același recipient și îl fierbem la ​​aceeași intensitate a focului, vom avea nevoie de 1,5 litri de lichid, la care vom adăuga greutatea orezului în lichid. Spre exemplu, dacă vom face un pilaf din 500 de grame de orez, vom avea nevoie de 500 de grame de orez, plus cei 1,5 litri pe care recipientul îi va evapora, din totalul de 2 litri.

Acum, să vedem, de exemplu, cum se modifică porțiile de apă în funcție de cantitatea de orez:

  • 100 de grame de orez – 1,5L + 0,1L = 1,6L
  • 200 grame de orez – 1,5L + 0,2L = 1,7L
  • 400 de grame de orez – 1,5L + 0,4L = 1,9L
  • 600 grame de orez – 1,5L + 0,6L = 2,1L
  • 800 grame de orez – 1,5L + 0,8L = 2,3L
  • 1000 de grame de orez – 1,5L + 1L = 2,5L

După cum se poate vedea în tabelul precedent, relația lichid-orez nu este proporțională. Dar deja știm că gătitul nu este de obicei o știință exactă și există alte lucruri care vor influența textura finală. Cu toate acestea, nu trebuie uitat că la o porție de orez, trebuie să adăugăm aproximativ de două ori mai multă apă, deoarece se evaporă odată cu căldura generată.

De asemenea, este important să ținem cont întotdeauna de porția de orez pe care o vom prepara și de numărul de persoane care vor savura mâncarea.

Cantitatea de apă și orez de persoană

Este de fapt foarte ușor și, având în vedere că va depinde de pofta fiecărei persoane și de tipul de mâncare, putem spune că între 80 și 100 de grame de orez brut, adică aproximativ o mână pe porție, este o măsurătoare foarte corectă.

 

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!