Home Afaceri, Nou Care este cea mai puternică și stabilă monedă pentru investiții și economii?
AfaceriNou

Care este cea mai puternică și stabilă monedă pentru investiții și economii?

Urmareste-ne pe Google News

O monedă puternică poate asigura siguranța păstrării valorii capitalului și poate rezista cu succes crizei economice mondiale. Care este cea mai rentabilă, de încredere monedă pentru investiții și economii?

valute-sigure

Milioane de investitori verifică zilnic cotațiile pentru a afla care este cea mai stabilă și de încredere monedă la nivel mondial. Fiind considerată una dintre cele mai sigure tipuri de investiții, valuta poate fi depozitată în ţări ale căror pieţe permit o valorificare rapidă, însă multe piețe financiare trec prin vremuri dificile, și chiar și cele mai puternice valute precum euro, continuă să se deprecieze.

Moneda cu adevărat de încredere se regăsește în țările stabile, bazate pe economii puternice. Nu contează cât de mare este suprafața unei țări, ci sprijinul și buna guvernare a acelei țări, dar și nivelul rezervelor internaţionale, toate aceste aspecte contribuie din plin la creșterea valorii unei valute. Fiecare țară emitentă de bancnote este susținută de rezervele totale de aur și de comerțul mondial. Prin urmare, rezervele de aur ale unei țări și PIB-ul influențează stabilitatea monedei.

Valuta unei țări este susținută de poziția sa geopolitică, dar și alți factori care afectează rating-ul de țară. Cu cât o țară este mai influentă, cu atât moneda sa este mai puternică la nivel mondial.

În ce valută este recomandat să investim sau să păstram banii?

Pentru a răspunde la întrebarea, care este cea mai bună monedă pentru investiția și economisirea banilor, în primul rând trebuie analizată stabilitatea economică a unor țări, care se bazează în primul rând pe:

– Extracția materiilor prime;
– Exporturi;
– Controlul celor mai importante sectoare industriale (petrol, gaze, minerit, IT, etc.).

Aceste aspecte sunt evidente, însă cu mici excepții.

Spre exemplu, dolarul;

Dolarul american pe care mulți îl consideră cel mai puternic și de încredere din lume, în anul 2021 dolarul nu poate fi considerat cel mai mai stabil dintre bancnotele lumii. Politica Rezervei Federale, care este banca centrală a Statelor Unite ridică o serie de întrebări cu privire la stabilitatea dolarului pe termen mediu și lung. În 2020 datoria națională a SUA a ajuns 26 de trilioane de dolari. Prin urmare, dolarul nu poate demonstra că în următorii ani poate fi o monedă la fel de puternică.

Țările cu valute stabile depun eforturi considerabile pentru a menține cursul de schimb la același nivel. Astfel, state mici precum; Norvegia, Suedia și Elveția (Reamintim că, în perioada 2008-2009 coroana norvegiană a fost recunoscută ca fiind cea mai de încredere monedă din lume) se pot mândri cu cele puternice valute din lume.

6 cele mai sigure valute pentru investiții

1. Francul elvețian (CHF)

Aceasta este considerată una dintre cele mai populare valute din lume. Având un stat puternic și un sistem bancar stabil, francul elvețian rămâne una dintre cele mai sigure bancnote din lume, în ultimii zeci de ani. Totuși, acțiunile radicale luate în anul 2015 de Banca Națională a Elveției au afectat foarte mult reputația impecabilă a francului elvețian. Banca centrală a introdus atunci o rată negativă a dobânzii și a abandonat pragul stabilit între franc/euro. Din cauza acestei situații, investiția în francul elvețian a devenit un pic mai riscantă și mai scumpă.

2. Coroană norvegiană (NOK)

Una dintre cele mai sigure și atractive monede din ziua de astăzi. Având un guvern stabil, Norvegia a publicat bilanțul băncii centrale cu o datorie externă zero, făcând ca coroana norvegiană să fie o monedă independentă, care nu este legată de euro, care nu se teme de probleme financiare la nivel mondial. Prin urmare, este o monedă puternică și de încredere pentru investiții și economii.

3. Dolar Singapore (SGD)

Dolari din Singapore reprezintă, de asemenea, o alegere bună pentru economii și investiții. Nu numai datorită faptului că Singapore este una dintre cele mai stabile țări din Asia (atât politic, cât și financiar), ci și pentru că este hub-ul principal bancar din regiune, unde se înregistrează cele mai mari tranzacții bursiere.

4. Yenul japonez (JPY)

Yenul japonez este considerat în prezent una dintre cele mai stabile monede. În plus, este a treia cea mai mare rezervă valutară din lume, după dolarul american şi euro.

În ciuda cutremurului devastator și a războaielor, Japonia uimește prin “miracolul economic” – moneda sa națională este considerată una dintre cele mai stabile și de încredere bancnotă din lume. Anumite date ne oferă o analiză tehnică și fundamentală. Inflația nu a depășit niciodată pragul de 1,2%, iar Japonia nu a scăzut niciodată în ultimii 65 de ani sub valoarea nominală la bursa, este un caz convingător pentru a investi în yeni japonezi.

5. Aur

Chiar dacă nu este o monedă în adevăratul sens al cuvântului, ci mai degrabă un mijloc de rezervă, aurul, este folosit de mii de ani pe post de investiție sigură. Avantajul investiției în aur este acela că el nu este controlat de către o bancă centrală anume sau de către un guvern, în plus, aurul este relativ ușor de achiziționat.

6. Bitcoin (Ƀ)

Un nou tip de monedă sigură este moneda digitală Bitcoin. Precum aurul, ea nu se află sub controlul autorităților. Cei care au bitcoini îi stochează în portofele digitale (“digital wallet”) care se pot găsi în cloud sau pe computerul persoanei respective. Acest portofel este ca un fel de cont bancar ce le permite user-ilor să primească sau să trimită Bitcoin, dar și să plătească pentru servicii. Principalul risc al investiției în Bitcoin constă în faptul că această moneda a intrat pe piață în urmă cu câțiva ani și nu a trecut prin testul timpului.

5/5 - (2 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!