Home Sănătate, Nou Care este diferența dintre Alpha D3 și Vitamina D3?
NouSănătate

Care este diferența dintre Alpha D3 și Vitamina D3?

Alpha D3 și Vitamina D3 sunt compuși care contribuie la buna funcționare a organismului. Aceștia ajută în afecțiunile respiratorii, tuse, nas înfundat, secreții nazale și îmbunătățesc răspunsul imun al corpului în cazul unui contact cu un virus. În plus, sunt vitali pentru absorția și fixarea calciului și a fosforului în organism. Practic ajută la întărirea sistemului osos. Dar, care este diferența dintre Alpha D3 și Vitamina D3, precum și cum se obțin? Haideți să aflăm împreună!

Ce este Alpha D3?

Alpha D3 sau alfacalcidolul (sau 1-hidroxicolecalciferol) este un derivat al vitaminei D3, care este utilizat ca medicament și supliment alimentar. Alpha D3 sau alfacalcidolul este indicat în afecțiunile provocate de o afectare a 1-α-hidroxilării (în cazul scăderii funcției renale): în tratamentul şi prevenirea bolilor oaselor cauzate de insuficienţa renală (osteodistrofie), în tratamentul modificărilor glandelor paratiroide, în subțierea şi deformarea oaselor din cauza unei cantități insuficiente de calciu (rahitism sau osteomalacie), dar și în tratamentul osteoporozei.

Medicamentele și suplimentele alimentare alpha D3 sunt disponibile sub formă de sub formă de capsule, injecții și picături orale, ceea ce le face potrivite pentru toate vârstele.

Ce este Vitamina D3?

Vitamina D3, cunoscută științific sub denumirea de colecalciferol, partea a grupului de vitamine D care este produsă în organism după expunerea la lumina ultravioletă de tip B (UVB), din sursele solare sau artificiale și apare în mod natural într-o gamă mică de alimente, însă este important de punctat că se degradează la fel de repede cum se produce. Pentru a sintetiza o cantitate optimă de vitamina D3 în organism este necesar ca un adult să se expună la soare de minim 2 ori pe săptămână, aproximativ 10-15 minute pe zi.

Vitamina D3 și este, de asemenea, disponibilă sub forma de pilule, ca și supliment alimentar în tratamentul profilactic al simptomelor datorate absorției digestive deficitare a vitaminei D (de exemplu boli cronice intestinale, ciroză biliară, rezecţie gastrointestinală); in tratamentul rahitismului şi osteomalaciei determinate de deficitul de vitamina D și în tratamentul de întreţinere în osteoporoză si in hipoparatiroidie.

Care este diferența dintre Alpha D3 și Vitamina D3?

Răspuns: Principala diferență considerabilă între alpha D3 și vitamina D3 este aceea că alpha D3 sau alfacalcidolul (o formă folositoare de suplimentare a vitaminei D), este obținută strict în cursul tehnologiei medicamentelor și este administrată pe bază de uz intern, în timp ce vitamina D3 sau colecalciferolul poate fi produs natural. Mai mult, când este menționată vitamina D, înseamnă de obicei vitamina D3. Aceasta este vitamina D naturală care este produsă de corpul uman. Cu toate acestea, atunci când vitamina D nu se mai găsește în cantități suficiente în corp, o putem completa cu suplimente alimentare sau medicamentele pe bază de alpha D3 sau vitamina D pe care le găsim disponibile în farmacii. Dar, dacă cerem vitamina D, vom primi întotdeauna vitamina D3. Totuși, studiile pe medicamentele și suplimentele alimentare alpha D3, au demonstrat că au aceeași eficiență în fața unor afecțiuni ca și vitamina D.

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!