Home Nou Cum se elimină petele de apă de pe sticlă?
Nou

Cum se elimină petele de apă de pe sticlă?

Depozitele de minerale, cum ar fi calciul, calcarul etc., pot cauza pete de apă destul de neplăcute pe suprafețele din sticlă sau ceramică, în special în bucătării și băi (ex: cabine de duș). Prin urmare, în cele ce urmează vă arătăm cum se elimină petele de apă din sticlă, într-un mod simplu și rapid!

Pentru a elimina petele de apă de pe sticlă puteți face o pastă din oțet și bicarbonat de sodiu. Cantitatea de oțet și de bicarbonat de sodiu care vor fi folosite va fi calculată în funcție de dimensiunea sticlei care trebuie curățată. Pentru asta, ar trebui să faceți o pastă folosind o parte de oțet cu o jumătate de parte de bicarbonat de sodiu. De exemplu, pentru fiecare ceașcă de oțet, adăugați o jumătate de ceașcă de bicarbonat de sodiu. Dacă observați că soluția este prea lichidă, mai adăugați puțin bicarbonat de sodiu până de vine o pastă groasă.

Aplicați pasta direct pe petele de apă cu ajutorul unui burete și spălați prin mișcări circulare pentru a curăța cât mai bine petele de pe geam. După ce aplicați acest amestec și lăsați-l să acționeze timp de 15 minute.

Luați un prosop ușor umed și ștergeți amestecul de pe geam, apoi eliminați excesul de apă cu ajutorul unei raclete. Dacă petele există de acum câțiva ani, va trebui să insistați mai mult asupra acestora.

În timp ce curățați încă petele de sticlă, aplicați puțin detergent cu alcool. Apoi, clătiți sticla cu apă fierbinte și, cu un burete umezit în amestec, curățați geamul. După spălarea sticlei, clătiți cu apă rece și lăsați să se usuce în mod natural.

Comentarii pe Facebook
5/5 - (2 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!