Home Frumusete, Nou Care este proporţia ideală a buzelor?
FrumuseteNou

Care este proporţia ideală a buzelor?

Atunci când este să vorbim despre mărimea ideală a buzelor trebuie să luăm în calcul, forma, grosimea şi simetria acestora în raport cu celelalte elemente anatomice ale feţei.

Potrivit esteticienilor acestuia, buzele perfecte constau în dimensiunea buzei superioare care trebuie să fie mai plină decât buza inferioară.

Prin urmare, iată care este mărimea ideală a buzelor la femei, potrivit specialiștilor în estetică facială!

Proporțiile ideale ale buzei superioare (buza de sus)

Să ne imaginăm că împărțim buza superioară (buza de sus) în cinci părți egale, partea centrală a buzei de sus ce uneşte buza superioară cu nasul și două părți pe fiecare parte a buzei laterale. Mărimea considerată ideală a buzelor este dată de următoarele măsurători:

Partea centrală – 5/5

Partea laterală – 3/5

Colțurile laterale ale gurii – 2/5

 

Raportul dintre buza superioară (buza de sus) și buza inferioară (buza de jos)

În funcție de particularități, raportul dintre cele două buze este dat de volumul acestora. Buza inferioară trebuie să fie mai mare în volum cu 1/5 decât buza superioară.

Raportul dintre lățimea totală a buzelor și dimensiunea feței

Lățimea totală a buzelor trebuie să aibă o lungime mai mare decât lățimea nasului și mai scurtă decât lățimea dintre pupile, dimensiunile din partea de sus și de jos stabilesc dacă buzele se află în armonie în raport cu întreaga față.

Conform unui studiu, buzele mai pline sunt mai apreciate, cele care sunt cu 50% mai mari decât media, și de asemenea, buza superioară trebuie să fie mai cărnoasă decât buza inferioară.

5/5 - (1 vote)

Comentarii pe Facebook

Author

ThePOC

error: Content is protected !!