Home Nou, Sănătate Cum se trateaza rana pe penis?
NouSănătate

Cum se trateaza rana pe penis?

Cele mai multe răni ale organelor de reproducere masculină se manifestă prin durere. Durerea cauzată de o rană este una dintre principalele simptome. Ea poate indica existenţa a mai multor boli, inclusiv cea a tractului urinar. Rănile pot apărea pe diferite părți ale penisului: corpul penisului, glandul penisului (capul) și uretră (tubul prin care se elimină urina și lichidul seminal la exterior).

Fisurile pe organele genitale pot fi caracteristice unor patologii specifice. Este demn de remarcat faptul că o rană pe penis poate afecta în mod semnificativ calitatea vieții oamenilor. Această boală de piele aparent banală necesită tratament de specialitate, asta după ce se vor efectua investigații medicale numai în cabinete specializate de către specialiști și se pot efectua pe cale cutanată, conjunctivală, digestivă și respiratorie. În cazul bărbaților se recoltează secreție uretrală, secreție de la nivelul șanțului balano-prepuțial sau secreție uretrală după efectuarea masajului prostatic.

Iată care sunt cele mai indicate tratamente pentru a elimina o rană și bolile care apar la nivelul penisului!

Cei care suferă de crăpături pe penis datorită unei leziuni, inflamaţii sau a unei erupţii care apare la nivelul organelor genitale masculine este posibil să aibă o boală cu transmitere sexuală (BTS). În cazul herpesului genital, deși nu are întotdeauna simptome specifice rănile sau leziunile din zona genitală pot indica prezența acestei boli. În acest caz, leziunea poate sângera și provoca durere și arsura în zona genitală. Pentru a trata herpesul genital medicul va prescrie medicamente antivirale, și pentru a minimiza efectele simptomelor. Medicamentele au rolul de a preveni, de asemenea, răspândirea bolii pe tot corpul și la eliminarea apariției altor dureri.

În ceea ce privește tratamentul unei răni care provoacă dureri pe penis ca urmare a infecției cu sifilis, medicii vor putea prescrie pacienților penicilină și antibiotice care sunt destul de eficiente în combaterea bacteriilor care cauzează această boală cu transmitere sexuală. Cu toate acestea, aceste medicamente injectabile funcționează doar atunci când se detectează sifilisul în stadiu incipient, în prima etapă a bolii, atunci când apare cancerul de greu, mici leziuni nedureroase ale pielii care apar pe organele genitale. În același timp, sifilisul cauzează negi pe capul penisului care ar trebui tratați cu creme speciale contra infecției.

Rănile pe penis pot fi provocate de infecția cu Gonoreea si Chlamydia, alte boli cu transmitere sexuală care de obicei la bărbaţi infecţia este în cele mai multe cazuri simptomatică, fiind asociată cu uretrita anterioară însoţită de secreţie purulentă. În astfel de cazuri tratamentul se face pe baza de antibiotice, însă numai la recomandarea medicului. Dacă rănile prezintă riscul infectări cu HIV arată că boala este avansată și tratamentul pentru boală constă în administrarea de medicamente antiretrovirale, care stagnează evoluția acesteia.

În același timp poate să apară infecția cutanată cu Molluscum Contagiosum, o infecție de natură virală a pielii care este caracterizată prin apariția pe piele a unor proeminente perlate de culoare cărămizie. Tratamentul se face pe baza de antiseptice. Produsul este destinat îndepărtării negilor şi a verucilor de pe piele.

Ȋn cazul bărbațiilor, inflamaţia sau leziunea pe penis mai poate fi provocată tot de o boală cu transmitere sexuală, cauzată de bacteria Calymmatobacterium granulomatis, și care afectează în principal rasa neagră. Această boala afectează pielea, membranele mucoase și sistemul limfatic al organelor genitale și al zonei anale. Leziunile se manifestă sub formă unor ulcerații care apar la nivelul penisului și la nivelul regiunii perianale și se tratează în general cu antibiotice.

Apariția rănilor pe organul genital masculin pot indica prezența unei boli venerice, precum sindromul Behcet, o inflamație a vaselor de sânge care provoacă ulcerații genitale dureroase. În acest caz tratamentul se realizează pe baza de medicamente imunomodulatoare și imunosupresoare.

Alte cauze ale rănilor care apar la nivelul penisului mai pot fi boala Peyronie, care este o afecțiune genitală masculină ce constă în curbarea anormală a penisului data de o cicatrice a țesutului erectil, dar și alte boli comune inflamatorii care afectează prepuțul și/sau glandul, cum ar fi balanoposthitis, postite, balanitis și orchiepididymitis acută. O altă boală rară care provoacă leziuni este, de asemenea, boala rară testicular microlithiasis.

În afară de aceste cauze leziunile de penis poate indica apariția cancerului sau doar o reacție alergică, de aceea este extrem de important să mergeți imediat la doctor dacă observați mici crăpături pe organul genital.

Comentarii pe Facebook
4.7/5 - (4 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!