Home Nou Care este semnificația spirituală a plantei “picior de elefant” (beaucarnea recurvata)?
Nou

Care este semnificația spirituală a plantei “picior de elefant” (beaucarnea recurvata)?

Urmareste-ne pe Google News

Recent, beaucarnea a devenit o plantă foarte populară în România. Majoritatea iubitorilor de flori, au început să crească beaucarnea, deoarece are un aspect exotic, poate supraviețui mult timp fără apă și este potrivită pentru persoanele care stau mai mult plecați. În plus, planta are și o semnificație spirituală aparte iar, în cele ce urmează, o vom analiza. Haideți să aflăm care este semnificația spirituală a plantei “picior de elefant” (beaucarnea recurvata)!

Planta “picior de elefant” (beaucarnea recurvata) – descriere

Beaucarnea recurvata, un arbust ce face parte din familia Asparagaceae, este cunoscut sub denumirea populară de ”picior de elefant”. Planta, are un stil plăcut și atrăgător datorită trunchiului său umflat la bază, apoi drept, și a frunzelor sale înguste, sub formă de panglici, rugoase, în tufe care se dezvoltă în vârful tulpinilor. În plus, planta se potrivește perfect lângă alte plante exotice de interior. Acest lucru îi conferă locuinței un aspect „tropical” și original. Beaucarnea este o plantă rezistentă originară din Mexic și poate trăi zeci de ani. Este o plantă cu creștere foarte lentă, dar cu toate acestea este foarte ușor de îngrijit. În „umflătura” de la baza trunchiului – radacina/caudexul – beaucarnea stochează apa. Acest lucru îi permite să supraviețuiască în perioadele de secetă, chiar și atunci când nu există precipitații în cele zece luni din an. Și mai mult decât atât, fiind o plantă cu creștere lentă, are nevoie de foarte puțin îngrășământ.

Care este semnificația spirituală plantei “picior de elefant” (beaucarnea recurvata)?

În general, planta “piciorul de elefant” simbolizează relații de familie puternice; există un semn că beaucarnea recurvata (picior de elefant) aduce beneficii locuinței: armonia începe să domnească în casă; locuitorii apartamentului devin mai puțin agresivi.

Într-adevăr, conform adepțiilor învățăturilor Feng Shui, există lucruri precum pietre, plante și amulete care se disting prin faptul că influențează energia să curgă într-o cameră într-un anumit fel. Piciorul elefantului este una dintre acele plante recunoscute ca amuletă, deoarece sunt mulți care o consideră un simbol al forței, liniștii, stabilității și a solidarității.

Este considerată una dintre cele mai pozitive plante, deoarece are puterea de a atrage energiile bune și de a acționa ca un respingător împotriva celor rele. Mai mult decât atât, potrivit Feng Shui, beaucarnea recurvata ajută la stimularea prosperității în casă, deoarece funcționează ca un dinamizator de energie pozitivă, făcând-o să curgă în tot spațiul și chiar în unele dintre cele mai frecventate locuri, cum ar fi biroul. Prin urmare, prezența unei astfel de plante de apartament precum beaucarnea într-o cameră, contribuie la eliminarea vibrațiilor rele, la atragerea prosperității și la îmbunătățirea aurei relațiilor de familie.

Ca și Feng Shui, conceptele religioase Yin și Yang îi atribuie trompei robuste a plantei “picior de elefant” o legătură puternică cu pământul, în timp ce frunzelor sale, i le atribuie elementului apă. Prin urmare, această plantă poate armoniza într-un anumit fel fluxul de energii din casă.

Dincolo de semnificația spirituală a plantei “picior de elefant”, datorită proprietăților sale benefice, aerul este îmbogățit cu oxigen în casă; generează ozon pentru dezinfecția aerului; planta eliberează și fitoncide care distrug agenții patogeni ai bolilor respiratorii.

În consecință, dacă facem primii pași în lumea grădinăritului, este indicat să achiziționăm o astfel de plantă.

Notă* “Picior de elefant” (beaucarnea recurvata) este apreciat de pisicile domestice, aceste animale mănâncă adesea frunzele acestei plante. Precauții: nu este toxică pentru animale sau oameni, însă intoleranța la această plantă pot conduce la reacții alergice.

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!