Home Sănătate, Nou Care sunt beneficiile aplicării uleiului pe buric?
NouSănătate

Care sunt beneficiile aplicării uleiului pe buric?

Ombilicul (termen popular buricul) este cicatricea care rămâne după ruperea cordonului ombilical al nou-născutului. Se prezintă sub forma unei cavități în zona mediană a abdomenului. Cu toate acestea, potrivit Science, prima parte creată după concepție este buricul. După ce este creat, se atașează de placenta mamei prin cordonul ombilical. Este singurul canal de comunicare stabilit cu mama înainte de naștere. O putem numi o legătură alimentară, o legătură de viață sau chiar o legătură psihologică. Buricul, o urmă de viață rămasă din cordonul ombilical, are o funcție vitală de îmbunătățire și reglare a multor părți ale corpului. Este o modalitate diferită de a obține efectele benefice venite din exterior de care organismul are nevoie. Este posibil să transmiteți aceste efecte pozitive asupra organismului prin simpla aplicarea a uleiurilor vegetale pe buric.

De ce buricul?

Ayurveda acordă o mare importanță buricului deoarece, printr-o rețea de 72.000 de nervi subtili (nadis), este conectat la întregul corp. Buricul este, de asemenea, sursa primară de hrană și viață pentru făt. La copii și adulți, datorită faptului că vasele de sânge care ies din buric ajung la punctele terminale ale corpului, grăsimea aplicată pe ombic este absorbită de întregul corp. Buricul poate fi lubrifiat pentru a trata o varietate de probleme de zi cu zi.

Cum funcționează? Spre exemplu; când un bebeluș are o durere de stomac, de obicei îl masați cu ulei și vedeți că durerea dispare. O sa vedeți mai repede că dacă puneți câteva picături direct pe buric și îl masați in jur pentru câteva minute, durerea dispare. Uleiul funcționează în același mod.

Hrănind pielea, uleiul conține proteine, carbohidrați și alte ingrediente esențiale care sunt absorbite prin orificiile foliculilor de păr și asimilate de pitta bhrajaka. Foliculii de păr sunt legați de fibre nervoase, care sunt fortificate de ulei. Uleiul previne uscarea corpului, crește flexibilitatea și previne multe dintre efectele îmbătrânirii premature. Înmoaie pielea, elimină frecarea atunci când pielea este deshidratată, împrăștie căldura uniform pe tot corpul și oferă pielii o strălucire uniformă.

Care sunt beneficiile aplicării uleiului pe buric? – Iată 9 efecte benefice surprinzătoare ale aplicării uleiurilor naturale pe burtă.

1. Tratează problemele de stomac
Aplicarea uleiurilor esențiale pe buric vă poate ajuta la calmarea durerilor de stomac sau abdominale. Acest lucru vă îmbunătățește, de asemenea, sănătatea stomacului, prevenind intoxicațiile alimentare, indigestia și diareea. Ungerea buricului este, de asemenea, un remediu excelent pentru balonare și greață. Puteți testa uleiul de ghimbir sau de mentă pentru a scăpa de afecțiunile stomacale.

2. Vindecă infecțiile
Buricul este regiunea cu cele mai multe bacterii din organism. Există peste 2300 de tipuri de bacterii. Este o potențială gazdă a bacteriilor și ciupercilor care pot provoca infecții din cauza transpirației și a lipsei de aer. Ca măsură de precauție, ar trebui să curățați frecvent zona și să preveniți astfel eventualele infecții. Cea mai bună alegere în acest caz, o reprezintă uleiul de cocos, uleiul de arbore de ceai și uleiul de muștar, care sunt uleiuri vegetale ce reduc la maxim riscul apariției unui infecții. Prezintă efecte atât curative, cât și preventive asupra infecțiilor.

3. Hidratează pielea
Aplicarea unui ulei de masaj pe buric înainte de a merge la culcare tratează uscăciunea în întreg corpul. Pentru aceasta, de preferat ar fi să optați pentru uleiul de măsline și cel de cocos, care sunt uleiuri vegetale ideale. Aplicarea câtorva picături pe buric și în împrejurimile acestuia, vă va face pielea mult mai netedă și hidratată. Desigur, cu condiția să îl aplicați înainte de baie.

4. Curăță buricul
Aplicarea unui ulei pe buric vă ajută, de asemenea, să îndepărtați murdăria care s-ar fi putut strecura în interiorul buricului. Pentru aceasta, puteți folosi ulei de sâmburi de struguri, ulei de floarea soarelui sau ulei de jojoba. Aceste uleiuri sunt ușoare și pot curăța eficient zona. Pur și simplu, aplicați câteva picături pe o minge de bumbac și curățați-vă buricul cu blândețe.

5. Îmbunătățește vederea
Buricul este, de asemenea, conectat cu venele de la ochi. Iar dacă aveți o vedere slabă, aplicarea unei soluții diluate de ulei de muștar pe buric, vă puteți îmbunătăți considerabil sănătatea ochilor. Este, de asemenea, o modalitate bună de a vă reduce aspectul ochilor umflați și al pungilor întunecate de sub ochi.

6. Oferă energie
Uleiul aplicat pe buric acționează prin activarea unei zone specifice ca chakra buricului, care este principala sursă de vitalitate. Cei drept, buricul este sediul imaginației, viselor și obiectivelor dvs. Pentru a le atinge, trebuie să vă echilibrați chakra buricului. Potrivit Ayurveda, cel mai bun ulei pentru a echilibra chakra buricului este uleiul din sâmburi de struguri. În afară de uleiul din semințe de struguri, puteți alege și ulei de lemn de trandafir sau lemn de santal.

7. Elimină durerile articulare
Un alt beneficiu al aplicării uleiului pe buric este acela că poate contribui la eliminarea durerilor articulare. Durerile articulare și cele ale corpului devin mai frecvente pe măsură ce îmbătrâniți și vă pot afecta negativ viața normală. De aceea, prin masarea regulată a buricului cu uleiuri, precum uleiul de ricin și uleiul de rozmarin, vă puteți ameliora simptomele și puteți trece mai ușor prin momentele dureroase.

8. Reduce durerile menstruale
Durerea din perioadele menstruale la femei poate deveni uneori insuportabilă. Utilizarea uleiurilor naturale diluate pentru lubrifierea buricului, în special a uleiurilor cu efecte calmante și liniștitoare. Puteți să vă masați buricul și burtica aplicând un ulei esențial de mentă, ghimbir, salvie și chiparos.

9. Crește fertilitatea
Pe lângă creșterea fertilității, aplicarea regulată a unui ulei precum cel de măsline pe buric, vă poate crește șansele de a rămâne însărcinată. Trebuie să rețineți că, deși crește nivelul de fertilitate al femeilor, nu va scădea numărul de spermatozoizi și sănătatea bărbaților sub nivelurile normale. Uleiul de ienupăr, ceaiul de damiana sau sucul din frunze de guava sunt produse din plante pe care trebuie să le aplicați cu regularitate. Cu un astfel de supliment, veți avea ovule mai sănătoase și nu veți suferi de dezechilibre hormonale.

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!