Drojdia este o ciupercă microscopică unicelulară cu formă ovoidă sau sferică. Deși pare inert drojdia este alcătuită dintr-o multitudine de organisme vii, numite științific „microorganisme”. Celula drojdiei are o formă ovală și nu este vizibilă cu ochiul liber. De fapt, dimensiunea sa nu depășește 6 – 8 zecimi de milimetru. Un cub de 1 cm cântărește aproximativ 1 g și singur conține peste 10 miliarde de celule vii de drojdie. Particularitatea drojdiei constă în faptul că este un organism viu care este periculos pentru sănătatea umană. Drojdia intră în corpul uman în diferite moduri. Cel mai frecvent se realizează cu ajutorul antibioticelor, care reduc și capacitatea organismului uman de a lupta cu aceste microorganisme patogene venite din exterior. De asemenea, mâncăm prea multe alimente care conțin drojdie, dar drojdia nu este naturală, ci sintetică, ceea ce înseamnă că este toxică.
Astăzi, microbiologia a studiat aproximativ 100 de tipuri de ciuperci patogene și au descoperit că acestea contribuie la dezvoltarea unor boli foarte grave. Drojdia transferă această proprietate prin intermediul produselor din sectorul alimentar, al sănătății și al cosmeticelor în sânge, atunci când începe să fermenteze. Gazul de sinteză format în acest timp intră în creier, în primul rând, perturbând funcțiile acestuia. Memoria, abilitățile de gândire logică, munca creativă se deteriorează brusc. Acționând la nivel celular, drojdia determină formarea de tumori benigne și canceroase în organism. Există un efect asupra celulei, privând-o de capacitatea sa de a se diviza, adică de a genera celule sănătoase.
Care este structura unei celule de drojdie?
Peretele este format din:
- un strat exterior de manoproteine care pot stabili asocieri cu glucanii
- un strat interior de glucani care pot stabili asocieri cuchitina
- o membrană citoplasmatică cu un conținut ridicat de complexe proteice
Drojdiile sunt organisme eucariote. Nucleul celulei conține 16 cromozomi liniari.
Cum afectează drojdia sănătatea umană?
Efectele nocive ale drojdiei asupra sănătății organismului sunt, după cum urmează:
- provoacă probleme de coagulare a sângelui și accidente vasculare cerebrale;
- accelerează procesul de îmbătrânire;
- perturbă sistemul digestiv;
- provoacă procese de fermentare;
- încetinește procesele de gândire, înrăutățind somnul;
- contribuie la deficitul de oligoelemente esențiale din organism;
- perturba echilibrul natural al microflorei intestinale;
- provoacă apariția gastritei și a ulcerelor gastrice;
- duce la o deteriorare a activității creierului;
- agravează starea pielii, duce la erupții cutanate;
- provoacă dureri de cap, provoacă cancer.
Cum se curăță organismul de ciuperci (drojdie)?
Este destul de dificil să ne protejăm corpul de diferiți paraziți, inclusiv de drojdie, dar o detoxifiere corporală ne poate scăpa de efectele sale nocive.
Pentru a elimina drojdia din organism, în primul, va trebui să consumăm alimente care conțin siliciu – ele atrag particulele încărcate electric, cum ar fi drojdia și multe alte microorganisme care sunt aspirate de siliciu. Foarte bogate în siliciu sunt următoarele: coada-calului, brusturele, murăturile, merișoare, căpșunile, ridichile, leguminoasele, porumbul, hrișca, nucile, sucul de struguri, apa minerală necarbogazoasă.
Un produs eficient pe care îl putem folosi pentru a scăpa de ciuperci este stevia. Numeroase studii au demonstrat ca stevia are un efect antifungic, fiind foarte eficientă împotriva infecțiilor fungice, chiar ar putea ajuta la vindecarea la picior. Stevia este de asemenea ideală pentru cei care suferă de Candida deoarece nu hrănește ciupercile intestinale sau alte microorganisme. Are de asemenea proprietăți antibiotice astfel ajută la tratarea leziunilor bacteriale din cavitatea bucală (carii, afecțiuni gingivale etc.).
De asemenea, putem curăța organismul de ciuperci utilizând produse naturale precum uleiurile esențiale și antibioticele pe bază de plante – fitoncidele acționează împotriva microbilor, și protejează sănătatea oamenilor. De exemplu, profesorul Griffon, director al Laboratorului de Toxicologie al Poliției Franceze a studiat efectul antiseptic al unui amestec de uleiuri aromatice. A rămas surprins de următoarele rezultate: în jumătate de oră, uleiurile esențiale aromate au distrus tot mucegaiul și toți stafilococii din aerul camerei și au rămas doar 4 din cele 210 colonii microbiene.
Prin urmare, putem utiliza cu încredere acele uleiuri esențiale care luptă împotriva drojdiei. Printre uleiurile esențiale care ne pot fi de folos în curățarea ciupercilor din organism, sunt cel de lavandă și de geranium, deoarece și-au dovedit deja eficiența împotriva mucegaiului și ciupercilor de toate tipurile. Și uleiul de monarda distruge chiar și mucegaiul negru. Există trei modalităţi de a utiliza aceste uleiuri esenţiale pentru a putea scăpa de ciuperci, cum ar fi: aromatică (inhalare, difuzare), topică (aplicare locală) sau internă (ingerare).
În cele din urmă, pentru a reduce la maxim factorii favorizanți pentru proliferarea ciupercilor de drojdie, este indicat să consumăm alimente naturale din plante care sporesc capacitatea celulelor imunitare de a anihila creșterea acestor microorganisme.