Home Frumusete, Nou Care sunt beneficiile săpunului cu sulf?
FrumuseteNou

Care sunt beneficiile săpunului cu sulf?

Urmareste-ne pe Google News

Sulful este un mineral cu un miros puternic, chiar urât mirositor. În săpun, concentrația este de așa natură încât mirosul său este cu mult mai scăzut decât în ​​stare brută. Săpunurile cu sulf sunt în general alcătuite din 1% până la 10% sulf. Restul ingredientelor care alcătuiesc săpunul cu sulf sunt parfumuri, glicerină, uleiuri și hidratante. Efectele oferite de utilizarea săpunului cu sulf sunt astringente, anti-impurități și anti-seboreice, făcându-l potrivit pentru tenul gras. În continuare, vom vedea toate beneficiile sale în parte.

Combate acneea

Săpunul de sulf acționează foarte bine în tratarea acneei și seboreei (cauzată de excesul de secreție al pielii) datorită capacității sale de a regla glandele sebacee și pH-ul pielii. În acest fel, oferă un răspuns excelent celor care suferă de aceste probleme la nivelul pielii, fie pentru că trec prin perioada adolescenței,fie din cauzafactorilor hormonali sau genetici, fiind recomandat în special persoanelor cupielea grasă. De asemenea, are unele calități antimicrobiene și previne răspândirea bacteriilor care provoacă acnee, cum ar fi Propionibacterium acnes, deoarece este prinsă în porii feței în diferitele zone afectate, fie că este vorba despre obraji, frunte, nas sau alte părți ale corpului unde poate apărea și această problemă, cum ar fi spatele.

Ameliorează psoriazisul

Psoriazisul este o boală cronică care este legată de o alterare a sistemului imunitar și care se manifestă prin formarea de solzi pe piele, în special pe scalp, genunchi, coate, mâini și spate. Sulful are o putere dezinfectantă. Acest lucru ajută la eliminarea bacteriilor și la reducerea formării puroiului. De asemenea, ajută pielea descuamată să revină la normal datorită proprietăților sale de reglare a sebumului. În cele din urmă, acest lucru limitează mâncărimea cauzată de alergiile cutanate. Se spălă zona afectată o dată pe zi noaptea cu apă la temperatura camerei.

Combate dermatita seboreică

Dermatita seboreică este o inflamație a pielii cauzată de susceptibilitatea la o substanță cu care intră în contact. Este legată de o modificare a producției de sebum. Această alergie sau descuamarea pielii este adesea persistentă și enervantă. Pe lângă faptul că este inestetică, dermatita este uneori caracterizată prin mâncărime. Printre alergenii sau substanțele la care putem fi sensibili se numără plantele, lemnul, coloranții, materialele plastice, metalele și chiar produsele cosmetice.

Săpunul cu sulf poate calma iritația. În acest caz, utilizarea zilnică este suficientă pentru evitarea uscării excesive a pielii.De ce funcționează? În apariția dermatitei seboreice se pare că este implicată o drojdie (Malassezia). Îi place să prolifereze într-un mediu gras. Cu toate acestea, sulful inhibă proliferarea acestei drojdii, deoarece o transformă în sulfat de hidrogen, care este toxic pentru sine.

Combate foliculita și furunculoza

Foliculita și furunculoza sunt infecții ale foliculului pilosebaceu care pot afecta atât glandele sebacee, cât și părul de pe diferite părți ale feței și ale corpului, în special în acele zone în care există un bărbierit sau o epilare recurentă supusă unor agenți iritanți, cum ar fi deodorantele spray.

Pentru a trata aceste tipuri de infecții care provoacă inflamații și dureri în zona afectată, utilizareasăpunului cu sulf este foarte bună, care poate fi aplicată în toată zona afectată printr-osimplă spălare. Pe lângă tratarea foliculitei și dezinfectarea furunculului atunci când acestea au apărut deja, utilizarea continuă a săpunului s-a dovedit a avea efecte preventive, transformând bărbierirea și epilarea cu ceară într-o rutină zilnică fără consecințe negative asupra pielii, a axilelor sau a altor zone intime.

Ajută la curățarea pielii

Pielea feței este extrem de expusă la tot felul de impurități, de la cele cauzate de simpla poluareaaerului,până la cele cauzate de utilizareamachiajului.Prin urmare, este foarte indicat să curățăm corect pielea, dacă dorim să evităm o prezență inestetică a punctelor negre, cu acest obiectiv trebuie să îndepărtăm în fiecare seară (înainte de culcare) toată murdăria acumulată pe pielea feței și utilizând un săpun de sulf cel puțin o dată la două săptămâni.

Contraindicații și metode de utilizare

Săpunul cu sulf poate fi folosit de aproape toată lumea, deoarece este potrivit atât pentru tenul gras, cât și pentru cel mixt, deși nu este recomandat persoanelor cu ten uscat. Iar cei care au o piele foarte sensibilă, este recomandat să consulte un specialist pentru a evita o reacție alergică. Mai mult, ar trebuie să evitat contactul săpunului de sulf cu pielea copiilor, deoarece este foarte sensibilă și delicată.

În orice parfumerie, farmacie sau plante medicinale, putem găsi unguente și le putem aplica pe piele, însă, săpunul cu sulf este mai complet din punct de vedere al funcțiilor: curăță, purifică, dezinfectează și are efecte antibacteriene. Trebuie reținut că acest săpun acționează prin eliminarea grăsimii din epidermă, și prin urmare, nu este recomandată utilizarea prea frecventă a acestuia. De fapt, este recomandat să-l utilizăm o singură dată pe zi; în cazuri severe, cel mult dimineața și noaptea. Iar lucrul ideal pentru a fi mai eficient, înainte ar trebui deschiși porii cu abur cald. Apoi, se clătește fața cu acest săpun în mod normal, dar lăsându-l să acționeze un minut înainte de a-l spăla cu apă.

Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!