Home Sănătate Care sunt bolile și simptomele cauzate de câmpurile electromagnetice, generate de telefoane, antene, Wi-Fi etc.?
Sănătate

Care sunt bolile și simptomele cauzate de câmpurile electromagnetice, generate de telefoane, antene, Wi-Fi etc.?

Câmpurilor electromagnetice de înaltă și joasă frecvență (CEM) care se creează în jurul aparatelor electronice influenţează corpul uman, la fel cum ar influenţa orice material alcătuit din particule încărcate electric.

Simptomele cauzate de proximitatea telefoanelor mobile, stațiilor radio, Wi-Fi, radarelor, antenelor de televiziune și de radio, liniilor electrice și chiar calculatoarelor, aparatelor de uz casnic și aparatelor electrice din locuință indică un set de tulburări biologice și psihologice. Persoanele cu proteze metalice sunt considerate a fi deosebit de sensibile la electrosensibilitate.

Simptomele cauzate de câmpurile electromagnetice

Principalele simptome ale electro-sensibilității sunt următoarele:

  • dureri de cap
  • mâncărimi
  • furnicături
  • insomnie
  • slăbiciune
  • greață
  • stare de rău

Există, de asemenea, o scădere a memoriei, bradicardiei și tulburărilor de dispoziție care pot degenera în depresie. Pacienții raportează, de asemenea, că suferă de durere, ca atunci când au telefonul mobil în buzunar. În afară de tulburările menționate mai sus, există unele efecte biologice pe care unii specialiști le consideră responsabile de expunerea la câmpuri electromagnetice, cum ar fi leziuni ale unor organe.

Aceste probleme pot exista chiar și la expunerea la niveluri inferioare de radiații CEM convenite de societățile științifice și stabilite de legile naționale și internaționale.

Boli cauzate de câmpurile electromagnetice

Pacienții afectați de electrosensibilitate sunt adesea nevoiți să caute diverse forme de tratament pe la diferite spitale în căutarea unui specialist care poate înțelege cu adevărat situația. În România, există multe dezinformări cu privire la această problemă, iar cei câțiva doctori care se ocupă de aceasta problemă nu oferă cele mai bune soluții în acest sens. Fiind o patologie relativ recentă, subiecții se găsesc adesea în dificultatea de a identifica un interlocutor care cunoaște în profunzime problema electro-sensibilității. În cele mai grave cazuri, neînțelegerea afecțiunii medicale conduce la diagnosticări rapide de patologii psihiatrice. În ceea ce privește patologia ecologică a sensibilității chimice multiple, electrosensibilitatea nu este inclusă în prezent de INSP, în lista bolilor rare. Cu toate acestea, ne amintim că este recunoscută ca o patologie de către unele țări precum Franța, Canada și Spania.

În cele din urmă, există zone curate fără câmpuri electromagnetice, în care bolnavii pot trăi în pace. În Zurich a fost construită și o casă pentru persoane sensibile la boli electrosensibile și bolnave cu sensibilități chimice multiple; în Suedia, este considerată o boală paralizantă. La nivel internațional se vorbește adesea de hipersensibilitate la câmpuri electromagnetice, Hipersensibilitate electromagnetică, EHS.

Terapii pentru electrosensibilitate

Principala terapie împotriva electro-sensibilității se bazează pe evitarea expunerii la câmpurile electromagnetice. Reducerea acestora și chiar eliminarea frecvenței acestora înseamnă, de asemenea, limitarea tulburărilor patologice. Pacienții sunt adesea forțați să-și schimbe locuința și să evite transportul și locurile publice cu expuneri mari la radiații electromagnetice cauzate de telefoanele mobile, rețelele Wi-Fi, antene radio ș.a.m.d.

 

Comentarii pe Facebook
5/5 - (3 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!