Gnocchi sunt un tip de paste originare din Italia capabile să cucerească orice gurmand. Făcute din cartofi, făină, brânză ricotta și alte câteva ingrediente de bază pe care le vom avea mereu acasă, aceste paste se servesc de obicei cu diferite sosuri, unt și câteva frunze de salvie. Dar știm cum să le facem? Ei bine, în postarea de astăzi, vom afla cum și cât timp se gătesc gnocchi și care este cea mai bună metodă pentru a ști dacă sunt făcute.
Cum se gătesc gnocchi?
Ca toate pastele, punem o tigaie cu apă și sare la foc, (în proporțiile obișnuite pentru paste: 10 g. sare la 1 litru), iar odată ce apa începe să fiarbă, adăugăm gnocchi în cantități mici. De exemplu, 10 cu 10, astfel încât să aibă suficient spațiu și să nu se lipească una de cealaltă. Ulterior, putem adăuga sosul care ne place cel mai mult. Este o pastă care necesită foarte puțin timp pentru a fi gata, deși nu este nevoie să setăm cronometrul.
Cum afli dacă gnocchi sunt făcute?
Cel mai simplu și mai tradițional mod de a ști dacă gnocchi sunt gata, este să urmărim când se ridică la suprafața apei și plutesc. Acesta este momentul când trebuie să le luăm de pe foc. Ca să nu ne opărim cu apa fiartă, putem adăuga puțină apă rece deasupra și apoi le putem scoate în siguranță cu ajutorul unei spumiere, punându-le într-o strecurătoare la scurs.
Timpul de gătire poate varia ușor în funcție de gnocchi, dacă sunt făcute în casă sau dacă sunt cumpărate din magazin, dar în general nu va trebui să le fierbem foarte mult. De fapt, va fi suficient să le gătim între 2 și 4 minute.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.