Home Diverse Cât cântărește capul unui om?
Diverse

Cât cântărește capul unui om?

În anatomia umană, capul este partea superioară a corpului. El include fața, scalpul, craniul și sinusurile. Cu toate acestea, capul este un organ destul de mare care cântărește surprinzător de mult. Prin urmare, în cele ce urmează vom vedea cât cântărește capul unui om!

La bărbații normali de înălțime medie, capul reprezintă o optime din înălțimea totală. Lungimea sa este de aproximativ 20 cm, lățimea de aproximativ 18 cm și circumferința de 50-60 cm. Dimensiunea capului depinde în mod esențial de oasele neurocraniului și splanchnocraniului și poate varia în funcție de vârstă, sex și de tipul sistemului nervos somatic. La copii, dimensiunile neurocraniului sunt proporțional mai mari decât cele ale celorlalte părți ale corpului. La femei, capul este puțin mai mic decât la bărbați, deoarece cavitatea craniană are, în medie, o dimensiune mai redusă (aproximativ 1400 cm3 și 1500 cm3, respectiv). 

Care este greutatea capului?

Ei bine, greutatea medie a capului unui adult este de 8 kg, mult mai mult decât vă puteți imagina. Având în vedere că capul găzduiește un organ mare și important, creierul, a cărei greutate este de aproximativ 1,5 kg, la care se mai adaugă oasele craniului și, de asemenea, totalitatea mușchilor și pielii, care alcătuiesc capul.

 

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!