Home Diverse Cum afli cu cât este egal un decilitru?
Diverse

Cum afli cu cât este egal un decilitru?

Decilitrul, notat cu simbolul dl, este o unitate de măsură pentru capacități care nu face parte din sistemul internațional și care reprezentă a zecea parte dintr-un litru (1 dl = 0,1 L, sau 1 L = 10 dl). Mai jos vă vom explica în detaliu cum se transformă decilitri în litri, mililitri, centimetri cubi, dar și care este capacitatea unui pahar exprimat în decilitri. Haideți să vedem cum se convertește în decilitri!

Cum se transformă decilitri în litri?

Dacă doriți să aflați cum se transformă decilitri în litri, trebuie să știți că un decilitru reprezintă a zecea parte dintr-un litru, echivalentul a 0,1 litri. Pentru a transforma decilitri în litri tot ce trebuie să faceți este să înmulțiți cantitatea decilitrului cu 0,1.

De exemplu, 10 dl de apă este echivalentul unui 1 litru de apă.

Cum se transformă decilitri în mililitri?

Dacă doriți să aflați cum se transformă decilitri în mililitri, trebuie să știți că un decilitru este echivalentul a 100 mililitri. Pentru a efectua această conversie tot ce trebuie să faceți este să înmulțiți numărul de decilitri cu 100.

De exemplu, dacă vreți să transformați 50 de dl de apă în mililitri, trebuie să înmulțiți 50 dl x 100 ml = 500 mililitri de apă.

Cum se transformă decilitri în centimetri cubi?

Dacă doriți să aflați cum se transformă decilitri în mililitri, trebuie să știți că un decilitru este echivalentul a 100 cc. Pentru a calcula câți centimetri cubi este egal cu un număr determinat de decilitri, trebuie să efectuați aceeași operație ca cea de mai sus.

Câți decilitri are un pahar?

Pentru început trebuie să știți că o un pahar standard are o capacitate de 200 ml, însă unele pot avea mai mult. Astfel, un decilitru este egal cu jumătate de pahar, deoarece o jumătate de decilitru este echivalentul a 100 ml.

De exemplu, 2 dl de apă este echivalentul a unui pahar plin (200 ml).

 

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!