Home Nou Cum se elimină mirosul de vopsea?
Nou

Cum se elimină mirosul de vopsea?

Revopsirea casei sau vopsirea acesteia cu vinil este cea mai la îndemână modalitatea de a da o nouă culoare pereților, dar de asemenea, de multe ori lasă un miros puternic care durează câteva ore sau zile până dispare. Vara, cea mai bună soluție este să deschideți toate ferestrele pentru a asigura o ventilație adecvată și să eliminați rapid a mirosului de vopsea, cu toate acestea, iarna nu o puteți face. Din fericire, puteți să scăpați de această problemă urmând aceste trucuri și să învățați cum să eliminați mirosul de vopsea din casă și din birou.


Cum se elimină mirosul de vopsea?

În cazul în care nu ați început încă să vopsiți, trebuie să știți că puteți apela la două trucuri care vă pot ajuta să evitați mirosul de vopsea. Primul, este foarte simplu: înainte de a alege o vopsea, selectați o vopsea acrilica, în cazul în care vă permite peretele, fiind o soluție mai apoasă, mirosul rezultat va fi mult mai mic.

Un alt truc pentru a evita mirosul de vopsea este să adăugați două linguri de extract de vanilie sau zahăr vanilat la fiecare litru de vopsea; Acestea vor contribui în final la reducerea considerabilă a mirosului.

Dacă ați vopsit deja și este prea târziu să puneți în aplicare aceste două trucuri, nu uitați să ventilați camera și să alegeți unul dintre cele 8 remedii de mai jos pentru a elimina mirosul toxic de vopsea: 

1. Cărbune

Cărbunele este ideal pentru a scăpa de mirosul de vopsea din casă. El este un produs natural care nu afectează camera sau a celor care doarm în ea. În acest sens, puneți recipiente de cărbuni prin cameră și înlocuiți din când în când până când mirosul dispare definitiv. Crăpați ușor geamul pe timpul cât țineți cărbunii în încăpere.

2. Amoniac

Utilizarea amoniacului este într-adevăr unul dintre cele mai eficiente trucuri pentru a elimina mirosul de vopsea. Plasați mai multe recipiente cu apă rece și o lingură de amoniac în camera vopsită în diferite părți ale camerei. Mirosul produs de acest produs eliberează și neutralizează rapid mirosul de vopseaua. Desigur, este recomandat să nu dormiți în acea cameră până când nu scoateți recipientele cu amoniac și să ventilați puțin camera.

3. Ceapa

Un alt produs natural care absoarbe mirosurile de vopsea este ceapa. Prin urmare, luați un recipient cu apă destul de rece și, înăuntru puneți o ceapă tăiată felii. Plasați recipientul în cameră și veți scăpa de mirosul neplăcut în mod natural. Cu toate, trebui să aveți în vedere că va exista probabil un miros ușor de ceapă și va trebui să ventilați camera pentru a scăpa de el.

4. Oțet alb 

Mirosul său puternic și dezinfectant îl face un produs ideal pentru a scăpa de mirosul de vopsea din casă. Pentru a elimina mirosul de vopsea cu oțet alb, trebuie să plasați mai multe recipiente cu oțet alb în fiecare cameră proaspăt vopsită și să lăsați ferestrele ușor crăpate. Amintiți-vă că oțet alb este, de asemenea, util dacă aveți umezeală pe pereți.

5. Ierburi

Ardeți diferite plante aromatice în interiorul carcasei vopsite, de exemplu: Luați un bol și o bucată de folie de aluminiu (platina), apoi adaugați rozmarin tocat, lavanda, salvie, mentă și busuioc, și la final aprindeți un cărbune. Veți observa că mirosul de vopsea o să dispară!

6. Cafea

Un alt produs natural capabil să absoarbă mirosurile de vopsea este cafeaua.Dacă sunteți un iubitor necondiționat de cafea, aceasta poate fi soluția dvs. Plasați în fiecare cameră vopsită un pahar cu puțină cafea măcinată. De asemenea, puteți folosi zaț de cafea.

7. Lapte

Laptele cald are, de asemenea, capacitatea de a absorbi mirosurile fără a deteriora sau a lăsa alte mirosuri. Puneți cupe de lapte cald în diferite părți ale încăperii sau camerelor și lăsați-le câteva zile.

8. Tămâie

 Tămâia are mirosuri intense, precum eucaliptul sau pinul, care poate ajuta al eliminarea mirosului. Puteți utiliza tămâia împreună cu unul dintre remediile enumerate în această listă, asta dacă nu vă place aroma sa.

Comentarii pe Facebook
5/5 - (1 vote)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!