Home Nou, Relații Cât trăiesc spermatozoizii în corpul femeii și în aer liber?
NouRelații

Cât trăiesc spermatozoizii în corpul femeii și în aer liber?

Urmareste-ne pe Google News

Cât timp trăiesc spermatozoizii în funcție de condițiile de mediu, inclusiv în corpul unei femei sau în aer liber? Această chestiunea este foarte des dezbătută de tot felul de teorii care susțin numeroase argumente, însă mai presus de toate există studii relevante care oferă date concrete despre cât timp trăiește spermatozoidul în mediul extern. Haideți să aruncăm o privire la informațiile din acest articol pentru a afla care este durata reală de viață a spermei după ejaculare.
spermatozoizi

Cât timp poate trăi sperma în interiorul corpului unei femei?

În funcție de diferite situații, spermatozoizii pot supraviețui în interiorul corpului unei femei timp de câteva ore, după care își pierd activitatea, și există spermatozoizi care supraviețuiesc până la 5-7 zile.

Atunci când un bărbat ejaculează în interiorul unei femei, foarte puțini spermatozoizii reușesc să supraviețuiască mult timp, ei înoată, înconjuraţi de mucusul cervical, în uter și apoi către capetele îndepărtate ale trompelor uterine, deoarece acolo poate surveni fertilizarea. Pentru a face acest lucru, trebuie să își croiască drum în interiorul organismului femeii, la nivelul colului uterin.

În cazul în care spermatozoizii nu reușesc să ajungă în colul uterin, condițiile acide din canalul vaginal face imposibilă supraviețuirea a mai mult de câteva ore;

În cazul în care reușesc să o facă, ei pot supraviețui până la 3-4 zile;

În condiții ideale, spermatozoizii pot supraviețui până la 7 zile. În perioada în care se bănuiește apropierea ovulației, corpul unei femei produce mucus cervical care poate stimula condițiile prielnice pentru viață în vagin pentru spermatozoizii, ceea ce face mult mai ușoară sarcina de a merge dincolo de colul uterin și de a ajunge în trompele uterine.

Cât trăiesc spermatozoizii în aer liber și în afara corpului?

Răspunsul la întrebarea “Cât timp trăiește sperma în aer și în afara corpului?, nu are un răspuns clar. Cu toate acestea, sperma poate supraviețui cu aproximație între 20 de minute și o oră, în funcție de nivelul de expunere la aer și la factorii de mediu (aciditate, umiditate, temperatura). În afara organismului, spermatozoizii supraviețuiesc atât timp cât sperma (lichidul spermatic) nu se deshidratează. Capacitatea de fecundare scade după câteva zeci de minute, după ejaculare, sperma se usucă, făcând ca această să devină inutilă.

Factorii care afectează durata de viața a spermei sunt:

  • Starea generală de sănătate a bărbaților
  • Activitatea fizică scăzută
  • Temperatura și mediul organismului
  • Ora din zi și aciditatea vaginului la femei (în mediul alcalin spermatozoizii trăiesc mai mult timp)

Viață și temperatura spermei

Temperatura optimă în care spermatozoidul poate trăi o lungă perioadă de timp, este considerată a fi 34-37°C. În cazul în care temperatura testiculelor se ridică la 36,7 grade, producţia de spermă încetează, iar expunerea la o temperatură constantă a aerului de 37-38°C, va ucide spermatozoizii. Acesta este motivul pentru care atunci când doriți să deveniți tată, trebui să amânați vizita la sauna sau orice altă expunere la mediul cald.

Cât timp trăiesc spermatozoizii în prezervativ?

În prezervativ, spermatozoizii eliminați odată cu sperma, în mediu umed, trăiesc cam la fel de mult ca și în aer (în medie 30-40 de minute). În cazul în care prezervativul conține un lubrifiant pe bază de spermicid, aceștia mor instantaneu.

De câți spermatozoizi este nevoie pentru a rămâne însărcinată?

Este nevoie doar de un singur spermatozoid pentru a rămâne însărcinată, pentru fecundarea unui ovul. În medie, de fiecare dată când un bărbat ejaculează el eliberează aproape 100 de milioane de spermatozoizi, însă este nevoie doar unul pentru a concepe un copil!

Comentarii pe Facebook
5/5 - (2 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!