Home Diverse Cât trebuie să cântărească un copil la 2, 3 și 4 luni de viață?
Diverse

Cât trebuie să cântărească un copil la 2, 3 și 4 luni de viață?

Creșterea în greutate a noilor născuți este influențată de o serie de factori, cum ar fi o boală din copilărie, metabolismul, modul de hrănire și personalitatea acestuia. De aceea, este esențial să verificați cu atenție un aspect esențial al creșterii copilului, cum ar fi greutatea. Drept urmare, în acest articol vă prezentăm o serie de informații cu privire la cât trebuie să cântărească un bebe în primele 2, 3 și 4 luni de viață, astfel încât să puteți știți dacă atinge sau dacă își menţine greutatea ideală.

Greutatea noului născutul după naștere

Bebelușii se dezvoltă și cresc în proporții și în moduri diferite, Cu toate acestea, greutatea medie a nou-născuților este cât de cât constantă. Greutatea medie a unui bebeluș la naștere este de aproximativ 3.4 kg, iar fetele întotdeauna tind să cântărească mai puțin decât băieții. Nou-nascuții variază în greutate de la 2.5 la 4 kilograme. Greutatea medie corespunde unui nou-născut caucazian născut la termen. Greutatea lor tinde să scadă cu 5-7%, în primele zile de viață, datorită pierderii lichidului după naștere, a cantității reduse de calorii până când laptele matern devine de ajuns de mult. Însă, nu vă faceți griji: nou-născuții recuperează greutatea pierdută în primele două săptămâni. De fapt, în primele trei luni, greutatea trebuie să crească între 750 și 900 de grame pe lună, în timp ce începând cu luna a treia, creșterea în greutate va fi întotdeauna mai mică.

Cât trebuie să cântărească un bebeluș în primele 2 luni de viață?

După 2 luni de viață, greutatea medie și mărimea nou-născuților este următoarea:

  • Băiat: 5,38 kg – 57,09 cm
  • Fată: 5 kg – 56,50 cm

În a doua lună, copilul începe deja să fie mai activ și va încerca să ridice capul atunci când este cu fața în jos, cu toate că nu își poate ține capul prea mult timp în poziție verticală. În plus, deja tinde să răspundă la stimuli vizuali și auditivi, va începe să scoată sunete, va zâmbi sau va aținti privirea.

Cât trebuie să cântărească un bebeluș în primele 3 luni de viață?

După 3 luni de viață, greutatea medie și mărimea nou-născuților este următoarea:

  • Băiat: 6,2 kg – 60,40 cm
  • Fată: 5,7 kg – 58,90 cm

La 3 luni, copilul trece de la etapa de nou-născut la cea de bebeluș în toată regula. Prinde din ce în ce mai multa forță și curaj în mânuțe și picioare și este dornic să devină cât mai autonom în tot ceea ce face. Este curios de tot ce se întâmplă în jurul lui și nu-i scapă nici o mișcare. Aceasta vârstă are propriile ei caracteristici legate de achizițiile în dezvoltare, alimentație, dar și de greutate și înălțime. În acest stadiu, el își descoperă mâinile sale mici, încercând să ia toate obiectele sau și să își atingă părinții.

Cât trebuie să cântărească un bebeluș în primele 4 luni de viață?

După 4 luni de viață, greutatea medie și mărimea nou-născuților este următoarea:

  • Băiat: 6,88 kg – 62,25 cm
  • Fată: 6,2 kg – 62 cm

Începând cu luna a patra, copilul emite deja sunete, gemete și chiar silabe. În plus, bebelușul zâmbește spontan, în special la alte persoane, îi place să se joace cu alți oameni și plânge când joaca se oprește, copiază unele mișcări și expresii faciale (zâmbit și încruntat). El are deja mult mai mult control asupra capului său în poziția verticală, tinde să se întoarcă și preferă să rămână așezat pentru a vedea totul în jurul său. În această perioadă, părinții trebuie să fie foarte atenți cu acesta, deoarece va simți o curiozitate imensă pentru tot ce îl înconjoară.

Alte valori asociate greutății normale ale unui copil în primi 2 ani de viață!

Până la 6 luni

Copiii, pentru primele șase luni, ar trebui să crească cu aproximativ 0,45 – 0,90 kg pe lună. Creșterea lor în limitele normale variază între 6 până la 9 kg până la șase luni.

9 luni

În primele nouă luni un copil trebuie să cântărească între 7 și 11 kg.

12 luni

Până la vârsta de 12 luni, un copil ar trebui să cântărească între 7,5 și 12 kg. Bebelușii hrăniți cu lapte praf vor lua, în medie, pe an, 0,45 kg mai mult decât colegii lor alăptați la sân.

18 luni

Se presupune că la această vârstă copiii încep să meargă. Prin urmare, apare o diferență de greutate, între cei care merg și care nu. Cu toate acestea, la 18 luni, un copil ar trebui să cântărească între 8 și 13,5 kg.

La doi ani de viață

La 24 luni, greutatea unui copil normal este cuprinsă între 10 până la 15 kg, va avea cu aproximație, de patru ori mai mult decât la naștere.

Comentarii pe Facebook
5/5 - (4 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!