Home Sănătate Cum să dormi cu gura închisă?
Sănătate

Cum să dormi cu gura închisă?

Dacă vă treziți în fiecare dimineață cu gura uscată este foarte probabil să fi dormit cu gura deschisă, fapt pentru care veți suferi de o iritare a gâtului și de o dezvoltare mai mare a bacteriilor. Cel mai indicat mod de a dormi și de a respira este pe cale nazală și nu pe cale orală. Prin urmare, în acest articol vă prezentăm o serie de trucuri și informații pentru a vă ajuta să dormiți cu gura închisă, astfel încât să vă bucurați de un somn calitativ și cantitativ.


Pentru a evita problema respirației cu gura deschisă este indicat să lipiți o bucată de hârtie chirurgicală poziționată vertical pe gură, care se găsește în aproape orice farmacie. Dacă apelați la acest truc pentru a dormi cu gura închisă trebuie să știți că înainte de a aplica o hârtie pe buze, va trebui să aplicați o cremă specială, care va servi la împiedicarea lipirii benzii de piele.

În cazul în care doriți să nu mai dormiți cu gura deschisă, una dintre pozițiile pe care trebuie să o evitați este cea cu fața în sus. În această poziție, respirația este de două ori mai dificilă decât oricare alta, asta datorită faptului că provoacă o îngreunare a circulației aerului prin căile nazale.

De asemenea, pentru a dormi cu gura închisă în timpul somnului este necesar să pierdeți în greutate atunci când sunteți supraponderal. Greutatea excesivă poate limita căile respiratorii, ceea ce face ca respirația să fie mult mai grea.

Un alt sfat important pentru a dormi cu gura închisă este să dormiți cu fereastra deschisă, astfel încât să inhalați un aer de o calitate mai bună. Pe perioada iernii, în loc să țineți ferestrele deschise, puteți cumpăra un filtru de aer și îl puteți folosi în fiecare noapte.

De asemenea, pentru a evita să dormiți cu gura deschisă cel mai bine este să folosiți decongestionante nazale și spray-uri cu steroizi, care pot încuraja temporar respirația nazală. Acestea vă vor desfunda căile respiratorii și va facilita circulația aerului prin căile respiratorii ale cavității nazale.

O altă opțiune bună pentru a dormi cu o gură închisă este să folosiți un plasture nazal care se sprijină pe sept și are rolul de a deschide pasajele nazale precum și pentru a-i permite aerului să circule mai bine.

 

Comentarii pe Facebook
5/5 - (1 vote)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!