Home Sănătate Cauze durere situată sub coasta dreaptă
Sănătate

Cauze durere situată sub coasta dreaptă

durere in partea dreapta

Durerea pe partea dreapta este de obicei asociată cu problemele renale (apendice, pancreas, etc), dar poate fi, de asemenea, o problemă profundă ce trebuie luată în considerare. Simptomele nu sunt specifice doar pentru o anumită patologie. Primul lucru pe care trebuie sa-l faceți este să mergeți la un consult de medicină generală să vedeți care sunt problemele de sănătate de care suferiți.

Cauze durere situată sub coasta dreaptă

Durerile sub coasta dreaptă pot fi cauzate de mai multe boli, unele importante, iar altele nu. De exemplu, pot fi rezultatul alimentației proaste, exces de gaze intestinale/flatulenţă; constipaţie. Totuși, acest tip de durere, mai ales în cazul în care este situată în partea dreapta, ar putea fi vorba despre ceva grav cum ar fi apendicita, pancreatita, intoxicația alimentară, sarcina ectopica, diverticulita, hepatită virală, pietre la rinichi sau litiaza biliara, gastrită, ulcer gastric, inflamație pelvină, boala de reflux gastroesofagian, sindrom de intestin iritabil, boala Crohn, intoleranță la lactoză, infecțiile tractului urinar, sau hernie hiatala.

Diagnosticul precis al durerii trebuie stabilit cît mai urgent!

Probleme la nivelul coloanei vertebrale

Durerea de spate localizată pe partea dreapta și spre zona din spate ar putea fi o problemă la nivelul spatelui. Pentru a detecta aceasta problemă este necesar să faceți o espinograma, o radiografie a întregii coloanei vertebrale. În majoritatea cazurilor, unde sunt prezente durerile de spate se dovedește a fi scolioza, cu toate că puteți avea, de asemenea, o problemă cu vertebrele, vă recomandăm să mergeți la un control fizioterapeutic sau de osteopatie.

Durerea abdominală pe partea dreaptă, apendicita

Apendicita este principala cauza care trebuie exclusa, dar durerea în partea dreapta nu înseamnă automat apendicita. Aproximativ jumătate dintre operațiile de apendicita identifica un apendice normal, neafectat, dar pentru ca potențialul complicațiilor unei apendicite nediagnosticate si neoperate este enorm, se prefera operarea mai multor apendici sănătoși decât ratarea unuia inflamat/infectat.

Simptomele apendicitei – durere

Apendicita se poate manifesta în diverse forme, însă simptomul clasic este durerea care migrează din centrul abdomenului, din jurul buricului, instalându-se în partea dreapta jos. Durerea abdominala este intensificată de mișcare, iar poziția care poate ameliora ușor durerea este aceea în care genunchii sunt apropiați de abdomen. De obicei durerea este constantă (nu are pauze) și creste în intensitate. Durerea în cazul apendicitei este asociată adesea cu greața și lipsa poftei de mâncare. Uneori poate declanșa scaune moi. În funcție de cât de avansată este, pot apărea simptome generale de infecție: febră și frisoane.

Tratamentul pentru durere în partea dreaptă sub coastă

Durerea situată sub coasta dreaptă depinde de cauza. În cazul în care durerea este cauzată de spasme musculare, este recomandat să faceți repaus, terapie fizică și exerciții fizice. În cazul în care durerea în partea dreaptă este cauzată artroza coloanei vertebrale medicul vă poate prescrie un antiinflamatoar non-steroidian și terapie fizică la domiciliu.

Atunci când durerea este o problemă de stomac este recomandat să consumați alimente ușoare, nu mâncați legume sau fructe, sau alimente care sunt mai greu de digerat. Antibioticele se utilizează pentru a trata multe dintre infecțiile renale. De asemenea, veți primi fluide și analgezice. Persoanele care suferă de apendicită necesită intervenții chirurgicale de urgență.

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!