Home Nou Ce arome să adaugi în iaurtul de casă?
Nou

Ce arome să adaugi în iaurtul de casă?

Urmareste-ne pe Google News

Iaurtul este un desert grozav și bun dacă îți plac alimentele mai ușoare. Uneori, te plictisești de iaurturile obișnuite și vrei să încerci ceva nou și mult mai gustos. Există o mulțime de rețete pentru prepararea iaurtului de casă, însă majoritatea dintre ele nu indică ce arome să adaugi în ele. Partea bună este că selecția de arome este aproape nelimitată. Aici enumeram cele mai populare arome! Poți aromatiza iaurt înainte de fermentare sau după.

Arome pentru iaurtul de casă

Iaurtul, pe lângă faptul că este un aliment foarte hrănitor, este și sățios, datorită densității sale calorice scăzute, și din acest motiv poate fi consumat în aproape orice moment al zilei.

Iaurturile de casă pot fi făcute simple sau cu ingrediente suplimentare pentru a le schimba textura, culoarea și gustul. Cel mai simplu și mai evident mod de a modifica gustul iaurtului de casă, este să adăugi arome în acesta. Dar ce arome este recomandat să folosești? Pentru a-ți satisface papilele gustative, iată câteva opțiuni bune în a-ți aroma iaurtul de casă!

Idei de arome naturale pentru iaurt de casă

Pentru a-ți face un iaurt cu un gust absolut delicios, ai la dispoziție următoarele ingrediente:

1. Esențe naturale

O modalitate de a aroma iaurtul, este să adaugi câteva picături de esențe, cum ar fi lămâie, portocale, mandarine și așa mai departe. Trebuie doar să le adaugi în lapte, chiar înainte de a-l transfera în borcan. Doza potrivită este de 2 linguri de extract pentru fiecare litru de lapte.

2. Siropuri

Dacă îți plac iaurturile dulci, poți adăuga sirop lichid de zahăr din trestie sau, de asemenea, sirop de agave în preparat. La fel ca în cazul esențelor naturale, doza potrivită este de 2 linguri de sirop pentru fiecare litru de lapte.

3. Potențiatori de gust

O altă metodă foarte eficientă pe care o poți adopta pentru a-ți aroma iaurtul, este să adaugi un potențiator de gust direct în lapte. În acest caz, trebuie pur și simplu să fierbi laptele împreună cu una sau două păstăi de vanilie naturală (pe care o poți găsi în orice supermarket).

În schimb, poți adăuga bucăți de ciocolată în lapte pentru a crea un desert delicios. Cu toate acestea, mai poți folosi în schimb pastă de alune sau de fistic: în acest caz o doză mică va fi suficientă, gustând treptat până vei găsi aroma care îți place cel mai mult. Când te vei răsfăța cu o porție de iaurt natural, poți recurge și alte ingrediente precum miere, cereale, niște alune sau fulgi de nucă de cocos.

4. Ierburi aromatice, coji de fructe și condimente

De asemenea, în laptele călduț, poți infuza ierburi proaspete (mentă, busuioc, pătrunjel, maghiran, etc…), coajă de citrice (portocale, lămâi, mandarine, toate bio și netratate) sau chiar condimente (anason, scorțișoară, nucșoară, cacao etc). În ceea ce privesc cantitățile pe care trebuie să le adaugi în iaurt, totul depinde de gusturile tale. Aceste produse sunt adesea foarte puternice, așa că nu trebuie să adaugi prea multe.

5. Fructe, nuci și semințe

În mod similar, poți aroma iaurtul de casă cu nenumărate fructe. În acest fel, vei obține o băutură delicioasă cu tot felul de culturi lactice care promovează sănătatea. Dacă totuși dorești să faci iaurt cu fructe din fructe proaspete, precum piersici, pere, banane, mere, lămâi etc., ar trebui să le adăugi sub formă de piure imediat după ce ai făcut iaurtul. În loc de fructe proaspete, sunt potrivite și căpșunile congelate, zmeura, afine sau mango. Kiwi sau ananas, pot face iaurtul amar. Și nu în ultimul rând, în iaurt poți să adaugi nuci, cum ar fi pecan, migdale, macadamia, castan, caju, etc., și semințe, cum ar fi susan, chia, in, mac, etc, ele dau un gust delicios.

De ce să nu te răsfăț cu un iaurt proaspăt și puternic aromat, mai ales dacă l-ai preparat singur în casă? Este atât de simplu!

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!