Home Nou Ce locuri nu trebuie sa ratezi daca iei parte la excursii in Delta Dunarii?
Nou

Ce locuri nu trebuie sa ratezi daca iei parte la excursii in Delta Dunarii?

Oricine ar trebui sa viziteze macar o data in viata Delta romaneasca cu tot ce presupune aceasta.  Daca nu exista posibilitatea petrecerii unui concediu intreg, sunt binevenite macar cateva excursii in Delta facute primavara, cand totul prinde viata si natura abunda de pasari, pesti, flori si verdeata, sau vara, cand sezonul de pescuit este declarat deschis.

Pensiunea Akropolis ofera cazare pentru cateva zile, saptamani sau chiar pe o perioada mai lunga de timp tuturor celor care doresc sa viziteze Delta Dunarii si sa plece cu o amintire placuta. Site-ul PensiuneaAkropolis.ro ofera in amanunt inclusiv traseele, barcile si vaporasele pe care le pun la dispozitie, pentru ca turistii sa isi faca o idee despre ceea ce vor vedea.

Ce ofera astfel de excursii in Delta Dunarii?
Cele mai frumoase locuri, minunatii ale naturii, traditii lipovenesti, preparate din peste delicioase

Una dintre cele mai frumoase locuri de vizitat in Delta Dunarii este Padurea Letea, iar cei care reprezinta Pensiunea Akropolis stiu acest lucru si organizeaza excursii in acel loc unde pot fi admirati caii salbatici, cormoranii, pelicanii, nuferii, precum si alte specii naturale impresionante. Padurea Letea se afla pe teritoriul comunei C.A. Rosetti si este cea mai veche rezervatie naturala, fiind declarata Arie Protejata in anul 1938.

Cei care decid sa faca o excursie in Padurea Letea vor descoperi aici o mica jungla a Deltei Dunarii, unde caii salbatici zburda liber si copacii au trunchiuri contorsionate pe care lianele se aseaza ca niste serpi. Dunele de nisip impresionante si stejarii de peste 30 de metri inaltime si peste 400 de ani vechime atrag turistii precum un magnet.

Totodata, in padurea Letea exista si o plaja care este impartita in mai multe sectoare: publica si protejata. Cea publica este destinata turistilor, in timp ce pe plaja protejata foarte putini se aventureaza, aici scoicile fiind neatinse de picior de om, iar speciile rare de pasari isi fac cuib.

Un alt motiv pentru care excursiile in Delta Dunarii sunt minunate tine de unicitatea preparatelor traditionale din peste cu un gust exceptional. Borsul de peste facut cu apa din Dunare, friptura de peste, drobul de peste si alte preparate delicioase pot fi degustate in cadrul unei excursii in Delta Dunarii.

Delta Dunarii poate fi vizitata optim atat primavara, in lunile aprilie si mai, cat si toamna, in lunile septembrie si octombrie, timp in care temperaturile sunt numai bune pentru ca turistii sa se bucure de minunatiile zonei. Toamna este anotimpul cel mai asteptat de pescari. In acest anotimp unditele nu ies niciodata din apa fara o captura.  Primavara, cand pestii isi depun icrele, excursiile sunt mai potrivite pentru cei pasionati de natura si cei care observa pasarile, deoarece este perioada prohibitiei la pescuit.

Excursiile in Delta Dunarii sunt sigure. Se fac cu barci dotate complet cu scaune de piele si cu prelata care protejeaza turistii de soarele puternic, concepute special pentru a reusi sa ajunga in locuri in care vaporasele nu pot naviga, in locuri superbe cu flora si cu fauna unica.

 

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!