Home Stil de viata Ce nu ai voie să mănânci după ce faci un tatuaj?
Stil de viata

Ce nu ai voie să mănânci după ce faci un tatuaj?

Urmareste-ne pe Google News

Cârnații, salamurile și șunca sunt doar câteva din alimentele cele mai bogate în grăsimi care pot provoca inflamarea pielii și interfera cu procesul de vindecare al tatuajului. Prin urmare, atunci când alegeți să faceți un tatuaj este indicați să nu mâncați astfel de alimente, astfel încât să minimizați riscul apariției inflamației. În acest articol vă vom explica ceea ce nu aveți voie să mâncați după ce faceți un tatuaj, asigurându-vă că recuperarea și vindecarea se va desfășura într-un mod care nu va afecta frumusețea desenului.

Ce nu ai voie să mănânci după tatuaj? – alimente interzise

Atunci când faceți un tatuaj este important să nu mâncați alimente care amână vindecarea pielii din zona tatuajului. În această categorie intră alimentele bogate în grăsimi hidrogenate, uleiurile rafinate, zaharurile și sarea, care cresc inflamația și împiedică procesul de vindecare a pielii și poate duce, de asemenea, la alte probleme de sănătate, cum ar fi dureri de cap, colesterol ridicat și diabet.

Iată ce să nu aveți voie să mâncați după tatuaj:

Carne grasă și mezeluri gata preparate

Alimentele nerecomandate pentru cei care aleg și își facă tatuaj sunt cele cu multe grăsimi, deoarece fac dificilă vindecarea tatuajului. În această categorie intră produsele din carne de porc și mezelurile gata preparate, cum ar fi cârnați, șuncă, tobă, cârnați, slănină și salam etc.

Poți să mănânci ouă după ce faci tatuaj?

Oul este unul dintre alimentele de evitat în perioada de vindecare a tatuajului, cu toate acestea, consumul moderat (până la 1 ou pe zi) nu ar trebui să cauzeze probleme majore asupra pielii din zona tatuajului. Prin urmare, când faceți tatuaj puteți 1 ou fiert, însă ar fi bine să evitați oul prăjit.

Poți să mănânci biscuiți umpluți după ce faci un tatuaj?

Biscuiții umpluți, prăjiturile și alte dulciuri industrializate care conțin mult zahăr și sodiu trebuiesc evitate, cu toate acestea pe perioada vindecării acestuia puteți mânca biscuiți umpluți, însă într-o cantitate mică, deoarece un consum moderat nu vă poate face rău.

Poți să mănânci ciocolată când faci tatuaj?

Consumul de ciocolată poate afecta pielea din zona tatuată, deoarece nivelurile ridicate de grăsime din acest aliment pot dizolva tatuajul, ceea ce va face dificilă vindecarea pielii. Prin urmare, evitați consumul de ciocolată când faceți tatuaj.

Alte alimente care cresc inflamația și împiedică procesul de vindecare a pielii din zona tatuajului:

  • Unt și margarină
  • Sucuri și băuturi gata preparate
  • Pizza și alte mâncăruri de tipul fast-food
  • Tăiței instant, conserve de carne de porc, înghețată
  • Batoane de cereale și prăjituri gata preparate

În mod ideal, nu trebuie să consumați aceste alimente timp de cel puțin o săptămână de la realizarea tatuajului.

Poți să bei când faci un tatuaj?

Alcoolul este un dușman mare al vindecării tatuajelor, piercingurilor și chiar leziunilor, deoarece afectează coagularea sângelui și, în consecință, provoacă cicatrici. Prin urmare, vă recomandăm să nu beți înainte, în timpul sau în termen de 48 de ore de la realizarea tatuajului.

Ce să mănânci după ce faci un tatuaj?

În general orice este permis, în afară de alimentele cu multe grăsimi, așa cum am mai spus. Puteți alege să consumați carne de pui în loc de carne de porc. Mâncărurile antiinflamatorii sunt cele bogate în grăsimi bune, cum ar fi nuci, avocado, somon, ton, sardine, ulei de măsline, arahide, semințe de in, chia și susan.
De asemenea, pentru a accelera procesul de vindecare a pielii, ar trebui să consumați alimente bogate în antioxidanți și compuși antiinflamatori, cum ar fi omega-3. Printre cele mai multe alimente care conțin antioxidanți sunt: ​​roșiile, fructele roșii, fructele citrice precum portocala și acerola și ierburile, cum ar fi usturoiul, ceapa și șofranul.

5/5 - (1 vote)
Comentarii pe Facebook

Author

ThePOC

error: Content is protected !!