Home Diverse Cum se îndepărtează uleiul de pe podea?
Diverse

Cum se îndepărtează uleiul de pe podea?

În bucătărie, este inevitabil ca suprafețele de mobilier sau pardoselile să nu se murdărească, mai ales atunci când prăjim alimente în ulei. Prin urmare, pentru a vă ușura munca în curățenie, în acest articol vă arătăm cum să curățați uleiul de pe podea într-un mod simplu și rapid cu produse care nu dăunează sănătății.

Trebuie reținut că, în momentul în care uleiul se varsă pe podea sau pardoseală nu încercați să-l curățați cu apă și săpun, precum ați face-o cu orice alt tip de substanță, întrucât uleiul nu se dizolvă la contactul cu apa.

O primă soluție pentru îndepărtarea uleiului de pe podea este utilizarea a două produse care pot fi găsite cu ușurință în bucătărie: sare sau zahăr. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți pentru a îndepărta uleiul de pe podea este sa turnați o mână de sare sau zahar deasupra uleiul vărsat pentru al absorbi timp de câteva minute. După aproximativ 15 minute, se va crea o pastă destul de compactă, care trebuie îndepărtată cu ajutorul unei perii, spatule sau prosop de bucătărie, dacă cantitatea scursă de ulei nu a fost prea însemnată. În cazul în care este necesar, reperați întreaga procedură. Apoi, aplicați câteva picături de săpun diluat în apă fierbinte pe podea și frecați cu ajutorul unei perii rezistente. După ce ați terminat puteți curăța podeaua cum ați face-o de obicei.

Un alt remediu care îndepărtează eficient petele de ulei de pe podea este sucul de lămâie, care neutralizează consistența și structura alunecoasă a uleiului. Pentru a curăța o pată de ulei cu ajutorul sucului de lămâie, în primul rând, puneți hârtie de bucătărie deasupra acesteia pentru a-o absorbi, apoi aplicați suc de lămâie, și în final ștergeți cu un burete sau cu o cârpă uscată.

Dacă aceste remedii nu ajută la eliminarea uleiului de pe podea, puteți aplica și un spray de degresare, care se găsește în aproape orice magazin.

Cum se îndepărtează uleiul de pe podeaua din lemn?

Un remediu bun care elimină petele de ulei de pe podeaua de lemn este bicarbonatul de sodiu. Pentru astea, presărați bicarbonat de sodiu uscat și lăsați-l o jumătate de oră să acționeze. Apoi, ștergeți praful care conține cea mai mare parte a uleiului depus pe parchet. Pentru a elimina complet urmele de murdărie rămase, este necesar să folosiți o cârpă înmuiată în ceară de albine. La final, frecați ușor pentru a vă asigura că se elimină complet pata.

Cum se îndepărtează uleiul de pe podeaua de marmură?

În primul rând, trebuie să încercați să îndepărtați cât mai mult uleiul cu ajutorul hârtiei absorbante. Amestecați cantități egale de bicarbonat de sodiu cu amidon de porumb, adăugați apă pentru a crea un amestec de o consistența cremoasă. Aplicați apă pe pete, apoi amestecul de bicarbonat de sodiu cu amidon de porumb, apăsând ușor pentru a pătrunde cât mai mult posibil, apoi acoperiți totul cu o folie transparentă și așteptați să acționeze timp de cel puțin 24 de ore. Lăsați să se usuce complet și din moment ce s-a uscat, îndepărtați folia și frecați ușor cu un burete.

Cum se îndepărtează uleiul de pe gresie sau faianță?

Pentru a îndepărta uleiul de pe gresie, faianță sau de pe toate suprafețele ceramice este suficient să absorbiți uleiul cu hârtie absorbantă și apoi să spălați podeaua cu apă și detergent.

 

Comentarii pe Facebook
4.7/5 - (4 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!