Home Nou Cum să faci iaurt din lapte praf?
Nou

Cum să faci iaurt din lapte praf?

Nimeni nu se îndoiește de beneficiile iaurtului, precum și de diferitele utilizări pe care le are în bucătărie, așa că acestea sunt motivațiile pentru a face un iaurt bun acasă. Este simplu și ușor de făcut, chiar și din lapte praf. Mai mult, majoritatea rețetelor de iaurt de casă recomandă adăugarea de lapte praf peste laptele lichid pentru a-i îmbunătăți cremozitatea și a face în esență iaurtul rezultat mai gras și mai delicios. Prin urmare, în acest articol, vă arătăm cum să faceți iaurt cu lapte praf.

Laptele praf sau laptele deshidratat este pur și simplu un produs din care a fost îndepărtată apa, păstrând în același timp vitaminele și proteinele. Prin urmare, nu există nicio problemă în prepararea iaurturilor doar din lapte deshidratat. Trebuie doar să reconstituiți laptele lichid urmând instrucțiunile de pe cutie (adăugând cantitatea potrivită de apă – și care variază în funcție de laptele praf), și urma o rețetă de iaurt de casă. Iată rețeta de bază pentru prepararea iaurturilor de casă din lapte praf.

Lista ingredientelor:

  • 1 L de lapte praf organic
  • 1/2 iaurt natural (pentru lapte integral sau 1 iaurt pentru 1/2 lapte degresat) sau 1 plic de fermenți lactici
  • borcane de sticlă sau borcane de lut

Mod de preparare:

1. Puneți lapte praf într-un castron și adăugați apă încetul cu încetul, pentru a nu forma bulgări. În general, vor fi necesari 100 g de lapte praf pentru a obține 1 litru de lapte, dar nu uitați că este important să urmați instrucțiunile de pe cutia dvs. de lapte praf.

2. Într-o cratiță, încălziți laptele la 45°; temperatura este importantă: verificați-o cu un termometru de bucătărie sau, dacă nu aveți, cu un mic termometru clasic de perete care poate ajunge până la 60°.

3. De îndată ce temperatura este atinsă, scoateți recipientul de pe foc. Adăugați iaurtul natural sau jumătate din punga de fermenți lactici; restul se poate păstra la rece. Se amestecă timp de 1 până la 3 minute.

4. Turnați acest preparat în borcane. Închideți fiecare borcan cu capacul său, altfel așezați folie de aluminiu pe fiecare borcan cu o bandă elastică, astfel încât să fie bine sigilate și rezistente la apă.

5. Acum, începeți să fermentați iaurturile de casă în cuptor. Pentru asta, așezați borcanele într-un vas cu margini destul de înalte (ca o tigaie plată), apoi turnați apă caldă sau călduță până la nivelul preparatului din borcane.

6. Introduceți vasul într-un cuptor încălzit la 55° timp de 15 până la 20 de minute. Apoi, opriți cuptorul și lăsați iaurtul la prins (în cuptor) timp de 4 până la 6 ore. Cu cât va fi mai cald, cu atât va fi mai consistent.

7. De asemenea, puteți fermenta iaurtul cu ajutorul unui aparat pentru preparat iaurturi. În acest caz, așezați amestecul rezultat în recipientul producătorului de iaurt și lăsați-l în interiorul său timp de 4 ore. De îndată ce timpul a trecut, opriți aparatul de fabricare a iaurtului și este aproape gata.

8. După fermentare, lăsați-l să se așeze 7 ore, iar apoi introduceți iaurtul proaspăt obținut în frigider. Fără a deschide recipientele, iaurtul va fi in stare bună o săptămână și, odată deschis, va dura între 4 și 5 zile.

Acordă o notă acestui articol!
Comentarii pe Facebook

Author

ThePOC

error: Content is protected !!